У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Стан і тенденцій розвитку фінансово-кредитних відносин комерційних банків України

     

      Банківська система є найбільш потужним сегментом вітчизняого фінансового сектору, на яку припадає 93% загальних активів фінансово-кредитних установ України. Банківські установи є основними учасниками фінансово-кредитних відносин, яким належить провідне місце в загальному механізмі організації та регулювання господарського життя суспільства, а від їх ефективності функціонування залежить успіх соціально-економічних перетворень в Україні.

      Важливим аспектом дослідження фінансово-кредитних відносин у сфері банківської діяльності є аналіз процесів формування ресурсної бази. Саме завдяки фінансово-кредитним відносинам відбувається формування банківського капіталу, зобов’язань, а також їх розміщення в активи (надання кредитів і вкладення коштів у цінні папери) і формування на цій основі кредитно-інвестиційного портфеля. Стабільне функціонування та подальший розвиток банківської системи України перебувають у тісному взаємозв’язку із нарощуванням обсягів фінансових ресурсів. Від того, наскільки банки приділятимуть увагу їх формуванню, залежить їх спроможність здійснювати активні банківські операції, у т.ч. й інвестиційні, фінансова стійкість банківської системи, їх місце та роль в процесах економічних перетворень.

      Відповідно до міжнародних стандартів бухгалтерського обліку та звітності, які запроваджені в банківській системі України з 1998 року, пасиви комерційних банків поділяються на капітал і зобов’язання. Саме таким поділом будемо користуватися при здійсненні аналізу динаміки та структури джерел формування ресурсів у банківській системі України (таблиця 3.1).

      Звідси видно, що обсяг пасивів характеризується стабільною тенденцією до зростання (за винятком2009 року) і за період 2005 – 2011 років зріс майже у 5 разів з 123387 до 1054280 млн. грн. Пасиви банків у більшості формуються за рахунок зобов’язань, частка яких коливалася в діапазоні 89,1 – 85,3%, а їх обсяг зріс з 188427 до 898793 млн. грн. Обсяги і частки капіталу впродовж аналізованого періоду також зростали (з 25451 до 155487 млн грн. та з 11,9 до 14,7%). Аналіз структури джерел формування пасивів банківської системи України показав, що фінансові ресурси формуються в основному за рахунок участі банків у відносинах позики.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.