У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Оцінка впливу результативності фінансово-кредитних відносин суб’єктів фінансового ринку на соціально-економічний розвиток держави

     

      Проведені теоретичні дослідження дають змогу стверджувати, що фінансово-кредитні відносини між суб’єктами фінансового ринку впливають на соціально-економічний розвиток держави. Стосовно набору показників, за якими слід проводити аналіз, на нашу думку, найбільш доцільно використати систему індикаторів, запропоновану співробітниками Групи досліджень розвитку Світового банку та Національного бюро економічних досліджень А. Деміргуч – Кунтом і Р. Левіном у праці 1999 року «Банкоцентрична та орієнтована на ринок фінансові системи: міжнародне порівняння» [419, c. 5].

      Ці індикатори, які автори використали у своїх подальшх працях, можна об’єднати в три групи: оцінка розвитку фінансового посередництва та фондового ринку; загальний розмір і ефективність фінансово-кредитної системи; оцінка архітектури фінансово-кредитної системи. Формули для розрахунку та економічне значення кожного з них наведені у додатках 32-З4. Проведення порівняльного аналізу з використанням цих індикаторів дасть змогу виявити певні закономірності в розвитку фінансово-кредитних відносин в країні за відповідними періодами або порівняно з іншими країнами.

      Розрахунок індикаторів впливу фінансово-кредитних відносин між суб’єктами фінансового ринку на економічний розвиток України наведено у таблиці 3.35. Проведемо їх аналіз. Показник фінансового розвитку наочно демонструє залежність між фінансовим розвитком та економічним достатком країн. Так, у країнах з розвинутим фінансовим сектором банківський та фондовий підсектори мають однаково високий (понад 150 % до ВВП, а в окремих країнах, як США і Великобританія – понад 200 – 300%) рівень розвитку незалежно від існуючої в тій чи іншій державі моделі фінансового ринку. Натомість у країнах з низьким економічним розвитком фінансовий сектор суттєво поступається розвинутим країнам. Зокрема, в Україні значення показника фінансового розвитку знизилося із 0,72 до 0,57 за 2006 – 20011 роки, а в окремі періоди були нижчими 0,4 [396, с. 90].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.