У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Пріоритети реформування фінансово-кредитних відносин у системі пенсійного забезпечення в Україні

     

      Одним із найважливіших здобутків України протягом останніх років є реформування фінансово-кредитних відносин у системі пенсійного забезпечення з метою підвищення рівня соціального захисту населення. Необхідність такого реформування в Україні є очевидною, виходячи з таких соціально-економічних факторів: зростання демографічного навантаження; неспроможність традиційної солідарної системи, що базується на принципі перерозподілу, забезпечити необхідні фінансові ресурси для виплати гідних розмірів пенсій; соціальна несправедливість існуючої системи; низький коефіцієнт заміщення, тобто співвідношення розміру пенсії із заробітною платою. Усі перераховані вище проблеми призводять до великого навантаження на пенсійну систему України, яке постійно зростає. Слід зазначити, що пенсійна система України є неефективною та дуже дорогою, тобто ставки соціальних податків високі, а рівень пенсій – низький. Сьогодні ці проблеми є актуальними не лише для України, а й для багатьох країн світу, незалежно від рівня їхнього економічного розвитку.

      У світі нагромаджено багатий досвід розв’язання цих важливих проблем, який базується на трьох основних стратегіях: солідарної, накопичувальної та змішаної [181; 405, c. 98 – 99]. У табл. 4.5 показано стратегії, моделі та рівні пенсійних систем в різних країнах. З 1 січня 2004 року з набранням чинності Законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та «Про недержавне пенсійне забезпечення» розпочалася пенсійна реформа, яка стосувалася, без винятку, кожного громадянина України, і відповідно, вплинула на розвиток фінансово-кредитних відносин у сфері пенсійного забезпечення [238; 245].

      В основу обчислення пенсії за солідарною системою беруться дані персоніфікованого обліку. Заробіток для призначення пенсій обчислюється за даними персоніфікованого обліку за всі періоди страхового стажу з 1 липня 2000 року та період за будь-які 5 років поспіль до цієї дати на вибір особи. Відповідно до статті 46 Конституції України, пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом [232, с. 18].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.