У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Економічний стан харчових підприємств України у галузевому і регіональному розрізі

     

      Економічна діяльність підприємств в умовах неперервної зміни ринку збуту продукції та зміни економічного становища конкурентних виробників приводять до потреби забезпечити сталий розвиток підприємства. Втілення сталого розвитку потребує комплексного збереження зрівноваженості численних показників діяльності підприємства та вдосконалення всіх напрямів його діяльності.

      Однак такі рекомендації важко безпосередньо застосовувати у виробничій діяльності, оскільки вони пов’зані зі складним економічним аналізом, застосуванням методів моделювання. У зв’язку з цим випливає задача розроблення інтегральної оцінки динаміки сталого розвитку підприємств. Аналіз наукових підходів, які стосуються сталого розвитку підприємства показує, що зрівноваженість і вдосконалення, які пов’язані зі сталим розвитком, стосуються багатьох аспектів виробничої діяльності. Проте для управління підприємством важливо врахувати передусім найбільш дієві чинники впливу на його сталий розвиток. Тому для визначення того, наскільки діяльність підприємства відповідає сталому розвитку, необхідно врахувати комплекс прямих і непрямих чинників, що впливають на розвиток підприємства.

      Враховуючи зауваження, викладені розділі 2, для оцінки діяльності підприємства застосовані частинні показники сталого розвитку і загальний показник сталого розвитку.

      Важливо зауважити, що частинні показники сталого розвитку ( ) та ( ) запропоновано визначити через відповідні показники сталості розвитку ( ) та відповідні показники ринкового впливу на сталість розвитку ( ). Ці дві групи показників є синтетичними щодо інших показників, котрі належать до них як складові елементи (аналітичні складові).

      Це дає підстави сформувати таке правило обчислення показників сталого розвитку: частинні показники сталого розвитку доцільно вираховувати на основі базового показника сталого розвитку V, визначеного на основі такого синтетичного показника сталості розвитку, який за економічним змістом охоплює показники, що є його аналітичними складовими.

      Пояснимо це правило на прикладі. Нехай базовий показник сталого розвитку V вирахувано за сумарними (загальними) виробничими витратами. Тоді це дає підстави визначити частинні показники сталого розвитку за окремими видами витрат: виробничими, операційними, на збут. Назване правило задає обмеження на вирахування показників сталого розвитку. Схематично застосування цього правила для інтегральної оцінки динаміки сталого розвитку підприємства показано на рисунку 3.1.

      Вибрані для аналізу підприємства і галузі харчової промисловості на основі типової динаміки розвитку, охоплюють різні види зміни обсягів виробництва, що характеризують сучасну харчову промисловість України, показники розвитку якої наведено у додатку А. Завдяки цьому утворено базу для порівняння та оцінки процесів сталого розвитку окремих підприємств і галузей.

      Окрім підприємств, для аналізу додатково взято окремі галузі харчової промисловості, до яких вони належать. Це розширює порівняльну базу і дає змогу зробити висновок, наскільки сталий розвиток підприємства співпадає зі сталим розвитком галузі.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.