У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інституційні механізми активізації участі харчових підприємств в інвестиційних процесах

     

      Інституціональна трансформація національної економіки України, що позначилась у переході від планової економіки до ринкової, зумовила необхідність у зміні діяльності держави, а саме необхідності створення високоефективного управлінського комплексу, що відповідає економічним умовам, що змінилися. На нашу думку, найважливішим завданням має стати визначення адекватних економічних форм впливу на об'єкт управління, що організаційно включає різні інституціональні рівні (державний, регіональний, місцевий), враховуючи взаємодію між суб'єктами управління (державн, що господарють, громадськими та іншими органами та структурами). Ми вважаємо, що зміни повинні торкнутися форм і методів управлінського впливу, а саме, методи жорстокого, централізованого управління в економічній і, зокрема, інвестиційній сферах мають бути замінені на методи державного регулювання, що характеризуються непрямими способами впливу на керовані об'єкти.

      Реалізація державою функції забезпечення суспільними благами зумовлює відмінності в ухваленні державою економічних рішень, програм, інвестиційних проектів порівняно з іншими учасниками інвестиційних процесів. Це пов'язане з спроможністю держави при здійсненні інвестиційної політики керуватися винятково комерційними мотивами і необхідністю мати більш широкий погляд, порівнюючи в процесі ухвалення рішення суспільну користь від здійснення проекту із суспільними витратами. Таким чином, цілі держави значно ширше і масштабніше інтересів інших учасників інвестиційних процесів, тому поряд з економічними показниками при реалізації економічної політики в інвестиційній сфері держава зобов'язана брати до уваги параметри соціальної ефективності, що на нашу думку, є важливим для Україні. З позиції держави вони мають бути більш важливі, ніж, наприклад, строк окупності інвестицій або рівень рентабельності певного проекту, оскільки безпосередньо позначаюься на добробуті суспільства, і впливають на всі макроекономічні процеси в національній економіці.

      Активізація участі держави в інвестиційних процесах в Україні, на наш погляд, має супроводжуватися виконанням низки умов, серед яких важливішою є оптимальність державної інвестиційної політики. Полягає в необхідності визначення чітких і однозначних критеріїв оптимальності розглянутих варіантів при визначенні пріоритетів здійснення державної інвестиційної політики в країні, спрямованої на активізацію участі в інвестиційних процесах всіх її суб'єктів (населення, підприємств, банків та інших фінансових інститутів, іноземних інвесторів). Ми вважаємо, що буде доцільно розмежувати інтереси держави та інтереси інших суб'єктів інвестиційних процесів, що дозволить забезпечити державі виконання не лише економічної, але і соціальної функції в національній економіці Україні.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.