У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Вдосконалення механізму інституційної підтримки інноваційно-інвестиційної діяльності харчових підприємств

     

      Успішне функціонування харчових підприємств залежить від безлічі зовнішніх і внутрішніх факторів, під впливом яких складається його виробнича, кадрова, постачальницька, збутова, а також інноваційна політика. Для розвитку підприємств харчової промисловості в сучасних умовах необхідне використання досягнень науково-технічного прогресу і широке впровадження їх у виробництво, що неможливо без формування інноваційного механізму.

      У зв’язку з цим виникає необхідність розробки системи показників, яка дозволить оцінити ефективність і надійність інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості, виявити наявні порушення в його функціонуванні і запропонувати систему заходів щодо усунення. Для цих цілей пропонуємо використовувати систему абсолютних і відносних показників, яка дозволяє оцінити кожний компонент інноваційної діяльності, а потім провести комплексну оцінку. До абсолютних показників оцінки інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості можна віднести:

      1. Показники оцінки компоненти організації інноваційної діяльності :

      - кількість підрозділів на підприємстві харчової промисловості, що зайняті проведенням науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт;

      - вартість майна, що призначене для розробок і впровадження інновацій;

      - чисельність персоналу, який зайнятий в інноваційній сфері;

      - чисельність працівників, що мають вчений ступінь;

      - чисельність працівників, що пройшли в звітному році перепідготовку і курси підвищення кваліфікації;

      - чисельність інноваційних менеджерів.

      2. Показники оцінки компоненти розробки і впровадження інновацій:

      - кількість інноваційних проектів, що прийняті у виробництво на підприємстві харчової промисловості;

      - кількість успішно завершених інноваційних проектів;

      - кількість продуктових інновацій, які впроваджені на підприємстві харчової промисловості у звітному році;

      - кількість процесних інновацій, що впроваджені на підприємстві харчової промисловості у звітному році;

      - кількість знятої з виробництва застарілої продукції;

      - виручка від реалізації нової або вдосконаленої продукції;

      - вартість інноваційної продукції, що експортується.

      3. Показники оцінки компоненти фінансування і стимулювання інноваційної діяльності :

      - розмір власних засобів підприємства харчової промисловості, що спрямовані на фінансування інноваційної діяльності;

      - розмір позикових засобів підприємства харчової промисловості, які спрямовані на фінансування інноваційної діяльності;

      - розмір витрат на технологічні інновації;

      - обсяг фінансування інноваційної діяльності підприємства харчової промисловості за рахунок засобів бюджетів різних рівнів;

      - обсяг іноземних інвестицій в інноваційну діяльність підприємства харчової промисловості; - ставки за кредитами, що надані на розвиток інноваційної діяльності підприємства харчової промисловості;

      - розмір податкових пільг, що надані підприємству харчової промисловості у зв’язку із здійсненням інноваційної діяльності;

      - приріст прибутку підприємства харчової промисловості після впровадження інновацій. 4. Показники оцінки компоненти технологічного трансферу :

      - кількість придбаних інновацій;

      - число проектів, що здійснювано спільно з іншими підприємствами харчової промисловості, науково-дослідними інститутами або конструкторськими організаціями;

      - число ярмарків і виставок нової продукції, в яких підприємство харчової промисловості брало участь.

      5. Показники оцінки компоненти інтелектуальної власності :

      - кількість поданих заявок на патенти;

      - витрати, що пов’язані з патентуванням винаходів;

      - прибутки, що отримані від продажу ліцензій;

      - кількість впроваджених нововведень, що розроблені самим підприємством харчової промисловості.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.