У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Теоретико-методологічні підходи до моніторингу оцінки привабливості інвестиційного клімату

     

      Більш продуктивне суспільство, на думку автора, володіє ефективнішим арсеналом соціальних механізмів, які б унеможливлювали наявні та латентні ризики соціальної кластеризації та поляризації.

      У зазначеному контексті проблемна орієнтованість ситуації полягає у тому, щоб забезпечити такі умови економічного зростання українського суспільства, за яких мінімізувалася б його соціальна поляризація, досягнення чого можливо у випадку, коли сучасні соціальні та технологічні зміни сприятимуть зростанню дієвості функціонування суспільних механізмів, завдяки яким вигода матиме тенденцію належати не лише одній чи двом соціальним групам суспільства, а працюватиме на посилення його соціальної солідарності в цілому. Логічно припустити, що саме привабливий інвестиційний клімат може забезпечити баланс інтересів відносно полярних цілей економічних агентів та суспільства.

      Слід зазначити, що вітчизняна наука, зокрема Київська наукова школа наукознавства [213], має багатий теоретико-методологічний й практичний досвід здійснення проблемно-орієнтованих оцінок релевантності науково-технічного потенціалу цілям розвитку більш прогресивного суспільства [142; 168, с. 30]. Тому оцінку інвестиційної привабливості соціально-економічного середовища доцільно здійснювати, використовуючи наукові напрацювання саме цього сегменту наукових знань.

      Існує думка, що несприятливий інвестиційний клімат в Україні, визначається головним чином, такими факторами: нестабільністю політичної системи, недосконалістю законодавчої бази, характером зовнішньополітичної діяльності (насамперед, недостатнім рівнем розвитку двостороннього співробітництва й участі нашої держави у міжнародних інституціях і реальних проектах) та макроекономічних процесів.

      Для моніторингу привабливості інвестиційного клімату у контексті теорії проблемно-орієнтованих оцінок, враховуючи зазначені чинники, автором була розроблена методика оцінки інвестиційної привабливості соціально-економічного середовища, перший варіант якої опублікований у 1996 р. [169].

      Застосування зазначеної методики моніторингу інвестиційної привабливості соціально-економічного середовища засвідчили, що вона дійсно дає змогу всебічно оцінювати інвестиційний клімат та завдяки цьому знизити ступінь інвестиційних ризиків [170, 152], що виникають при втіленні в життя інвестиційних проектів. Зниження інвестиційних ризиків відбувається завдяки тому, що у результаті моніторингу формується нове системне знання про стан та особливості розвитку соціально-економічного середовища, в якому передбачається функціонування інвестиційних потоків. Таким чином, державним органам управління, підприємцям, ученим, громадськості загалом, а також усім зацікавленим стають доступними відомості про особливості політичних, правових та соціально-економічних умов функціонування капіталу. Це означає, що політичні, правові, соціальні та економічні ризики можуть бути враховані та упереджені при розробці конкретних інвестиційних проектів на практиці.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.