У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Вплив регіональних наукових центрів НАН та МОН України на інвестиційну привабливість національної економіки

     

      Регіональні наукові центри НАН України як інноваційно-інвестиційні економічні кластери мають стати центрами міжнародної конкуренції за інвестиції, а не за бюджетне фінансування.

      Упорядковуючи регіональні економіки за рівнем інноваційного потенціалу можна виявити характерну особливість взаємозв’язку, що простежується між наявністю регіональних наукових центрів у регіонах та їхнім інноваційним розвитком. Так, за даними табл. 4.7, видно, що вищий рівень інноваційного потенціалу, притаманний тим регіонам, де діють регіональні наукові центри. Тобто, наявність такого центру у регіоні сприяє зростанню його інноваційного потенціалу та привабливості.

      Інноваційний потенціал у даному дослідженні розглядається як певна інтегральна якість системної характеристики 20 емпіричних показників (табл. 1, 2, 3 додатку D). Тому у цьому контексті важливо також проаналізувати, чи зберігається визначена вище закономірність за упорядкування регіональних економік у багатовимірному просторі за рівнем інноваційного потенціалу. Тобто, чи зберігається означена особливість за багатовимірного упорядкування, коли враховуються дендритні властивості угрупування регіонів.

      Для здійснення такого угрупування використовується авторська модель матричної побудови орієнтованого дендриту досліджуваних об’єктів (чинників) та первинного їхнього угрупування. Евклідові відстані між регіональними економіками розраховуються на основі нормованих значень 20 показників інноваційного потенціалу (табл. 4.1), скорегованих, по-перше, коефіцієнтами ієрархії (табл. 4.2), по-друге, коефіцієнтами корегування різної їхньої питомої ваги у трьох складових інноваційного потенціалу. Для показників інвестиційної підтримки науково-дослідницької діяльності – 2Uf/3, для показників результативності інноваційної діяльності – 0,8Ur .

      На відміну від методу максимального діаметра груп В.Плюти [154, с. 33], у авторській концепції результуючі угрупування регіонів у дендриті формуються за іншими методологією та критеріями [додаток G]. По-перше (вимога А), для тих регіонів, які входять до такого угрупування, нормовані значення всіх показників інноваційного потенціалу, а також і значення їхніх інтегральних індексів не повинні виходити за межі довірчого інтервалу ā±2σ. По-друге (вимога В), евклідові відстані між регіонами у такому угрупуванні теж не повинні виходити за межі довірчого інтервалу ā±2σ.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.