У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


СУЧАСНА СИСТЕМОДОЛОГІЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВА

     

      Однією з важливих особливостей розвитку науки є виникнення досить складної ієрархії спеціалізованих дисциплін. На місце древнього ученого-філософа, такого як Аристотель, який міг охопити практично всю сукупність доступних в його час знань, прийшли покоління нових вчених, які володіють все більшою глибиною знань та все більшою вузькістю інтересів та компетенції.

      Ймовірно, основною причиною, що породила тенденцію до роздроблення науки на вузькі та вузько спеціалізовані галузі, є обмеженість можливостей людського розуму. Оскільки об’єм знань став більше того, який людина в стані сприймати, будь-яке нарощення знань неодмінно призводить до того, що людина може охопити все меншу його частину. Чим глибинними є знання, тим більш спеціалізованими вони повинні бути.

      Однією з основних особливостей науки кінця ХХ початку ХХІ століття є виникнення ряду однорідних наукових напрямків, таких як кібернетика, загальносистемні дослідження, теорія інформації, теорія управління, математична теорія систем, теорія прийняття рішень, дослідження операцій та штучний інтелект. Всі ці області, поява і розвиток яких тісно пов’язана з виникненням та прогресом комп’ютерних технологія, притаманні одна загальна властивість – вони мають справу з такими системними задачами, в яких головним є інформаційні, реляційні та структурні аспекти, в той час як тип сутностей, що утворюють систему, мають значно менше значення. Стає все більш очевидним, що корисно було б розглянути на ці взаємозв’язані інтелектуальні розробки як на частини загального поля досліджень, що зазвичай називається наукою про системи або системологією.

      Якщо наука при системи є наукою в загальновизнаному розумінні, то в ній потрібно розрізняти три основних компоненти:

      область дослідження;

      сукупність знань про цю область;

      методологію (сукупність методів) накопичення знань про цю область та використання цих знань для вирішення задач, що до неї відносяться.

      Таким чином, предметом будь-якої наукової дисципліни є визначний клас систем. Термін система безперечно є одним з най розповсюджених термінів, що використовуються при описанні робіт різних наукових дисциплін, особливо в останній час. Цей термін, нажаль, виявився досить перевантаженим та має різний зміст при різних обставинах дослідження.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.