У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз сучасних домінант розвитку міжнародної науково-технологічної взаємодії країн

     

      У сучасних умовах світової економіки спостерігається поступовий розвиток масштабів міжнародних відносин країн, що впливає на необхідність вироблення нового підходу до дослідження взаємодії національних економік, зокрема, до розробки нового формату європейського економічного співробітництва країн, і особливо його міжнародного аспекту. Даний період розвитку світового господарства характеризується збільшенням масштабів міжнародного кругообігу суспільного продукту і стрімким розширенням економічних зв'язків. У результаті вищезазначених процесів країни стають учасниками складної системи фінансово-економічних відносин, які динамічно розвиваються в умовах глобалізації, створюючи можливості, не тільки для інтенсивного розвитку економіки окремих країн, а й для розповсюдження та поглиблення фінансових диспропорцій. Відбувається розширення географії міжнародної економічної взаємодії, рух факторів виробництва здійснюється в різних видах і формах, що зумовлює необхідність вивчення механізмів фінансово-економічного співробітництва, їх складових та тенденції в контексті міжнародної ситуації, що склалася.

      Світова економіка переживає глобальну кризу, для якої характерне зниження обсягу виробництва, зростання безробіття, падіння рівня життя і загострення структурних проблем. З фінансового сектору криза перемістилася у сферу реальної економіки і спричинила безпрецедентний спад у світовій торгівлі. Глибину і масштаби кризи передбачити важко, а її наслідки зачепили всі регіони і сектори світового господарства. Протидія одночасному глобальному спаду потребує координованого, масивного та швидкого економічного стимулювання.

      У щорічній економічній доповіді ООН для поліпшення макроекономічного становища країн рекомендується посилення регулювання фінансових ринків і організацій, адекватне забезпечення ліквідності в міжнародному масштабі, перебудову міжнародної резервної системи і більш ефективне міжнародне економічне управління, яке б включало в себе більшу кількість сторін. Згідно з основним сценарієм огляду «Економічна ситуація в світі і перспективи на 2012 рік», зростання продукції в світі в поточному році складе лише 0,7% порівняно з 2,5% в 2008 році і темпами глобального зростання в межах від 3,5 до 4%. Фахівці ООН відзначають, що якщо нинішня кредитна криза продовжиться і ситуація у фінансовому секторі не відновиться найближчими місяцями, в розвинених країнах, і зокрема в країнах Єврозони, в 2012-2013 рр. може наступити глибока рецесія, що в свою чергу призведе до зниження економічного зростання в країнах, що розвиваються до 2,7% – цей рівень є критичним для економік цих країн, бо створює складності у сфері боротьби з бідністю і підтримки соціальної і політичної стабільності.

      У сформованій ситуації в національні економіки були спрямовані значні державні кошти, щоб не допустити падіння приватного сектора і забезпечити відновлення економічного зростання. Провідні індустріальні держави зуміли узгодити єдину позицію і оголосили про запуск численних стабілізаційних програм.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.