У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Підхід до формування інноваційної стратегії країни в умовах міжнародної науково-технологічної трансформації

     

      Розвиток нової глобальної економіки знань відзначається високим динамізмом. Економічні системи країн і регіонів інтенсивно трансформуються, використовуючи потенціал знання як базового ресурсу і драйвера зростання у рамках нової парадигми. Традиційні зовнішні і внутрішні дисбаланси і диспропорції в рівнях добробуту елімінуються, надаючи макросуб'єктам можливість розвиватися когерентно і сполучено у рамках специфічних інтеграційних об'єднань – технологічних кластерів. Як наслідок, глобальна економічна система виходить на новий рівень довгострокової ефективності, в базисі якої знаходиться знання, здатне до експоненціального розширення та динамічного поширення в процесі міжнародного мережевого трансферу.

      Питанню прогнозування розвитку нової глобальної економіки знань необхідно приділити особливу увагу, оскільки саме з його допомогою можливо виявити ключові тенденції зміни глобального економічного ландшафту. Безпосередня процедура прогнозування була реалізована нами на підставі результатів економетричного моделювання і з використанням спеціальних економіко-математичних та статистичних технік: аналіз часових рядів, АРПСС і експоненціальне моделювання. Детальний опис методики та її безпосереднього здійснення в середовищі СПП SPSS 17.0 наведено у Додатку Є. Відзначимо, що в якості базової економетричної моделі для прогнозування була обрана модель 3, що встановлює закономірності міжнародного трансферу знань у регіональному аспекті.

      Дотримуючись наведеної раніше схеми аналізу міжнародного трансферу знань у рамках технологічних кластерів, визначимо тенденції і виділимо базові закономірності розвитку нової економіки знань у рамках кожного технологічного кластеру. По завершенню аналізу локальних тенденцій доцільно визначити трансформаційні перспективи глобальної економічної системи.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.