У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Організація моніторингу ринку земель

     

      В ході реформування земельних відносин, які здійснюються в Україні, земля стала товаром, має визначену ціну, продається і купується, набула економічного змісту капіталу: дає прибуток, з нею здійснюють різні операції на засадах товарно-грошових та правових відносин, користування землею – платне. В практиці сьогодення відбувається купівля-продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

      Одним із шляхів регулювання ринку земель є проведення моніторингу вартості проданих земельних ділянок. Моніторинг земель щодо встановленої експертної грошової оцінки земельних ділянок приватної, комунальної та державної власності й речових прав на них і фактичної ціни продажу проводиться на виконання статті 25 Закону України «Про оцінку земель», якою передбачено щорічне узагальнення результатів експертної грошової оцінки та проведення моніторингу вартості проданих земельних ділянок.

      Моніторинг вартості проданих земельних ділянок – це спеціальна система безперервного і тривалого спостереження, контролю та оцінювання інформації щодо цін продажу земельних ділянок, а також прогнозування на підставі отриманих об’єктивних даних динаміки й основних тенденцій розвитку у сфері ринку земель.

      Для збирання, збереження, передавання, своєчасного оновлення інформації щодо кількості проданих земельних ділянок та стану експертної грошової оцінки земельних ділянок, а також фактичної ціни продажу необхідно створити загальнодержавний, регіональні та місцеві електронні банки даних. Така інформаційно-довідкова система забезпечить: проведення аналітичної роботи, необхідної для аналізу ринкових цін на продані земельні ділянки; використання оприлюдненої Держкомземом офіційної інформації оцінювачами при застосуванні методу, що базується на зіставленні цін проданих подібних земельних ділянок.

      Успіх у проведенні моніторингу вартості проданих земельних ділянок залежить від того, наскільки правильно сформовано перелік розрахункових величин, що необхідні для проведення аналізу ціноутворення на ринку земель несільськогосподарського призначення. Показники моніторингу – це фактори, за якими здійснюється систематизація і групування первинної інформації про продаж земельних ділянок.

      Науково-довідкова комплексна карта ринкових цін продажу земельних ділянок та узагальнених даних про результати експертної грошової оцінки проданих земельних ділянок забезпечить найбільшу наочність і несе в собі істотні, але досить узагальнені показники, які зображені по кожній області України у вигляді врізок – з картограмами та діаграмами.

      Варто зауважити, що, з огляду на значні коливання рівня вартості проданих земельних ділянок та в залежності від місцерозташування населених пунктів країни, на основі результатів проведеного моніторингу досить проблематично відслідковувати певні закономірності щодо рівня цін. Це можна зробити за умови більш детального та оперативного проведення моніторингу вартості проданих земельних ділянок. У разі необхідності, використовуючи електронний банк даних, можна систематизувати й проаналізувати той або інший сегмент ринку земель відповідно до адміністративно-територіального поділу за певний період часу.

      Держава має забезпечити прозорість та відкритість ринкових процесів шляхом опублікування узагальнених даних про результати експертної грошової оцінки і ринкову ціну земельних ділянок в друкованих засобах масової інформації, що мають найбільший тираж у населеному пункті, в межах окремого регіону та країни в цілому.

      Отже, моніторинг вартості проданих земельних ділянок забезпечить проведення земельних торгів згідно з передбачуваним і надійним розкладом, за допомогою якого фізичні та юридичні особи зможуть одержати бажані земельні ділянки реалістичним, ефективним та доступним способом.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.