У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Характеристика провадження у справах про адміністративні правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху та шляхи його удосконалення

     

      Поняття провадження у справах про проступки чинним законодавством не наводиться, але воно вироблено наукою адміністративного права. Проте в адміністративно-правовій літературі єдине розуміння сутності цього провадження до сьогодні відсутнє. Тому перш, ніж перейти до розгляду питання про провадження у справах про проступки у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, необхідно передусім визначитись із поняттям, предметом та структурою адміністративного процесу в цілому. Це дозволить правильно й точно встановити зміст зазначеного виду провадження, його місце і роль у структурі адміністративного процесу.

      У теорії адміністративного процесу існують дві основні концепції щодо визначення поняття та предмета цієї галузі права. Одні вчені відстоюють широке тлумачення поняття та предмета адміністративного процесу, інші наполягають на вузькому розумінні, оскільки пов’язують це тільки з розглядом адміністративних справ.

      Ми поділяємо думку тих учених, які розглядають адміністративний процес у широкому розумінні, це дозволяє правильно усвідомити його місце і роль у системі інших процесуальних галузей права. Так, О. М. Бандурка, М. М. Тищенко до адміністративного процесу відносять три види адміністративних проваджень: провадження у справах про проступки, дисциплінарне провадження та провадження за скаргами громадян [18, с. 194]. Питання адміністративного процесу традиційно пов’язується з поняттям провадження. Процес при цьому розглядається як сукупність проваджень, які існують у його межах [92, с. 314], зазначаючи, що вони співвідносяться як загальне й особливе [92, с. 314]. Цей погляд властивий також більшості прихильників широкого розуміння адміністративного процесу.

      Структура адміністративного процесу складається з окремих адміністративно-процесуальних проваджень. Вони співвідносяться з адміністративним процесом як категорії особливого та загального і входять до його структури як відокремлений елемент.

      Адміністративне провадження являє собою вид адміністративного процесу, його складову частину, яку врегульовано адміністративно-процесуальними нормами, на підставі яких відбувається реалізація норм матеріального права.

      Щодо визначення поняття провадження у справах про проступки в юридичній літературі єдиного розуміння до сьогодні не існує. Так, В. К. Колпаков спочатку визначає провадження у справах про проступки як правовий інститут, у межах якого регулюються процесуальні адміністративно-деліктні відносини та забезпечується вирішення адміністративних справ, а також попередження проступків, а пізніше розглядає його як різновид виконавчо-розпорядчої діяльності [92, с. 337-338]. Як систему адміністративно-процесуальних норм, які регулюють порядок, форми та методи діяльності відповідних державних органів, їх посадових осіб та представників громадськості стосовно порушення та розгляду справ про адміністративні проступки, застосування до винних справедливих заходів адміністративної відповідальності та їх виконання, розглядає також провадження у справах про проступки І. О. Галаган [36, с. 30-31].

      Такі вчені-адміністративісти, як О. М. Бандурка [18], Д. М. Бахрах [19], Ю. П. Битяк [8], А. С. Васильев [34], М. М. Тищенко [18] визначають поняття провадження у справах про проступки через поняття адміністративно-процесуальної діяльності, тобто як низку певних дій уповноважених органів (посадових осіб), а у визначених законом випадках – й інших суб’єктів, які, відповідно до норм адміністративного законодавства, здійснюють заходи, спрямовані на притягнення правопорушників до адміністративної відповідальності.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.