У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Адміністративні процедури у сфері охорони права на комп’ютерні програми

     

      Відповідно до законодавства України, адміністративна процедура — це установлений в акті порядок дій фізичних та юридичних осіб, спрямованих на реалізацію їх прав і виконання обов'язків, або визначення повноважень державного органу, його посадової та службової особи.

      У творах В.А. Бачиніна, В.С. Журавського, М.І. Панова слушно зазначається, що юридична процедура – складова юридичного процесу, яка визначає порядок здійснення якоїсь процесуальної дії (наприклад, процедура допиту, очної ставки тощо) [22, с. 287]. На думку В.В. Галунька адміністративні процедури — це встановлений законодавством порядок розгляду і розв'язання органами публічної адміністрації індивідуальних адміністративних справ з метою забезпечення прав, свобод та законних інтересів фізичних і юридичних осіб, нормального функціонування громадянського суспільства та держави [7, с. 276].

      З урахування вищезазначеного, а також теми нашого дослідження, можна прийти до висновку, що адміністративна процедура у сфері охорони права на комп’ютерні програми — це встановлений законодавством порядок розгляду і розв'язання органами публічної адміністрації індивідуальних адміністративних справ з метою забезпечення прав, свобод та законних інтересів суб'єктів права на комп'ютерну програму, нормального функціонування громадянського суспільства та держави.

      Найбільш часто у сфері охорони права на комп’ютерні програми використовуються наступні процедури: державна реєстрація авторського права на комп'ютерні програми; маркування примірників комп'ютерних програм контрольними марками; ліцензування. В системі адміністративно-правової охорони у широкому розумінні провідне місце займає державна реєстрація авторського права на комп'ютерні програми. Державна реєстрація авторського права на комп'ютерні програми в Україні здійснюється відповідно до Закону України від 23 грудня 1993 р. № 3792-12 «Про авторське право і суміжні права» [75] та постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 р. № 1756 "Про державну реєстрацію авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір" [148].

      Зазначена процедура складається із наступних етапів:

      1) подання заявок на реєстрацію авторського права на комп'ютерну програму;

      2) подання заявки на реєстрацію договорів, які стосуються права автора на комп'ютерну програму;

      3) розгляд вище зазначених заяв і додатків до них;

      4) безпосередньо засвідчення факту державної реєстрації;

      5) доведення до відома зацікавлених осіб;

      6) видачі свідоцтв про реєстрацію авторського права на комп'ютерну програму;

      7) ведення Державного реєстру свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір і Державного реєстру договорів, які стосуються права автора на твір.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.