У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз динаміки приватного й державного сектора на основі модифікованої матриці фінансових потоків

     

      Для використання матриці фінансових потоків як аналітичного інструменту в умовах існуючої статистичної бази вітчизняної економіки необхідною є розробка та специфікація такої моделі, яка водночас буде засобом для проведення ретроспективного аналізу, прогнозування, використання симуляції макроекономічної політики, побудови альтернативних сценаріїв, імітації шоків, оцінки ризиків.

      Проте використання загальноприйнятого схематичного рахунку руху коштів у межах цієї дисертаційної роботи потребує певного удосконалення порівняно з «матрицею фінансових потоків Міжнародного валютного фонду» з метою використання його в якості інструменту щодо застосування державних заходів регулювання елементів сукупного попиту. Для вирішення визначначеного завдання у дисертаційній роботі запропоновано модифікацію матриці фінансових потоків, яку побудовано на основі схематичної матриці фінансових потоків (Додаток Н) для основних елементів сукупного попиту, а також з метою пошуку нових методичних підходів щодо регулювання балансу «заощадження — інвестиції» в приватному та державному секторі за рахунок введення показника «заощадження» з метою відслідковування їхньої динаміки у звітному періоді та обрахунку балансу «заощадження — інвестиції». Відповідна методика формування моделі з урахуванням доступної статистичної інформації для її наповнення у ретроспективному періоді в Україні представлена в табл. 2.8.

      У запропонованій матриці національна економіка розглядається в контексті чотирисекторної моделі, що включає грошово-кредитний, зовнішній, податково-бюджетний та реальний сектори. Згідно з Класифікацією інституційних секторів економіки України [73] до приватного сектора віднесемо домашні господарства, некомерційні організації, що обслуговують домашні господарства, нефінансові корпорації; до державного сектора — сектор загального державного управління; до банківського сектора — фінансові корпорації. Баланси установ грошово-кредитного сектора консолідуються для того, щоб отримати аналітичний вияв грошово-кредитних рахунків. Рахунки органів державного управління є відображенням звітності про доходи і видатки, а ВВП показує розподіл національного продукту між споживанням, заощадженням та інвестиціями. У даних зовнішнього сектора відображаються операції з рештою світу [106]. Відокремлені сектори національної економіки — це практично баланси, на основі яких здійснюється аналіз про забезпеченість фінансовими ресурсами у секторах і проводиться аналіз міжсекторних зв’язків. Перевищення витрат у секторі над його доходами має бути профінансовано за рахунок заощаджень інших секторів або із зовнішніх джерел. Це створює основу для аналізу макроекономічної політики і забезпечує засоби перевірки узгодженості показників по секторам економіки. Матриця являє собою інтегровані звітні або прогнозні дані і можливість здійснювати симуляції, що робить її потужним і легким інструментом для інтеграції даних, отриманих з різних джерел, для того щоб отримати швидкий короткий огляд поточного стану справ в економіці взагалі. Також потрібно зазначити, що матриця може надавати симуляції, прогнози та середньо- і довгострокові сценарії економічного розвитку. Ці розрахунки можуть стати підгрунттям для обговорення заходів макроекономічної політики, а отже і державного регулювання, оцінки параметрів екзогенних змінних під час реалізації макроекономічної політики [106].

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.