У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Концептуальна модель механізму управління фінансовою безпекою підприємства

     

      Управління фінансовою безпекою підприємства потребує формування концептуальної моделі цього процесу, яка повинна сформулювати цілісне уявлення про хід управління нею: визначити побудову загальної схеми її забезпечення та логічно послідовну систему дій з урахуванням особливостей, що обумовлюються галузевою приналежністю підприємства.

      Концептуальна модель механізму управління фінансової безпеки підприємства створює науково обґрунтовані підстави для здійснення цілей та вирішення завдань фінансово-господарської діяльності підприємства з урахуванням вимог фінансової безпеки. Розробка концептуальної моделі механізму управління фінансовою безпекою підприємства базується на врахуванні підходів його керівництва до загальної концепції безпеки.

      Концептуальна модель управління фінансовою безпекою підприємства – це системне викладення загальних уявлень про:

      сутність фінансової безпеки підприємства та її місце в системі управління підприємством;

      зовнішні та внутрішні процеси, що впливають на стан фінансової безпеки підприємства; ризики та загрози;

      зв’язки в системі „причини – наслідки” в сфері фінансово-господарської діяльності підприємства, що впливають на стан його фінансової безпеки;

      пріоритетні фінансові інтереси підприємства, реалізація яких сприяє досягненню його фінансової безпеки;

      мета, завдання, принципи та підходи до управління фінансовою безпекою підприємства; інструменти забезпечення фінансової безпеки підприємства;

      напрями забезпечення фінансової безпеки підприємства;

      методи та критерії оцінки стану фінансової безпеки підприємства;

      напрями реалізації управління фінансовою безпекою підприємства, викладеного в концепції.

      Ці елементи є основними компонентами концептуальної моделі механізму управління фінансовою безпекою підприємства, представленої на рис. 1.5.

      Узагальнення теоретичних розробок у сфері фінансової безпеки підприємства та аналіз існуючих підходів до управління нею, оцінка фінансового стану і виявлення тенденцій розвитку підприємств хімічної галузі, дослідження методів попередження фінансової небезпеки дозволили визначити підставу для формування концептуальних основ її управління з урахуванням галузевої приналежності [62]. У загальному розумінні механізм означає „систему, що визначає порядок певного виду діяльності” та характеризує „послідовність станів і процесів, які складають будь-яку дію” [110, с. 354]. З економічної точки зору механізм – це „сукупність форм і методів впливу на економічні процеси, їхнього регулювання” [188, с. 227].

      Наявність проблеми управління фінансовою безпекою обумовила активізацію наукових досліджень визначеної спрямованості. Досить ретельно висвітлені питання щодо механізму управління фінансовою безпекою на рівні держави. Найбільш відомими в цьому напрямі є праці В. Амітана [6], О. Барановського [12], В. Бурцева [22], М. Єрмошенка [51], В. Сенчагова [216] та інші. В силу важливості завдань управління фінансовою безпекою для суб’єктів господарювання ці питання останнім часом набули розвитку й на рівні підприємств.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.