У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Оцінка рівня фінансової безпеки підприємства

     

      Ризикований характер підприємницької діяльності, невизначеність і непередбачуваність багатьох факторів зовнішнього середовища, а також політична та економічна нестабільність в Україні і підвищення рівня конкуренції значно актуалізували проблему виживання підприємства в існуючих умовах господарювання. Такий стан зумовлює потребу у визначенні рівня фінансової безпеки підприємства, виявленні зон ризику і своєчасної розробці комплексу антикризових заходів.

      В Україні відсутня офіційно затверджена методика оцінки рівня фінансової безпеки підприємств і відповідно не опрацьована система її показників. Не відповідають вимогам концепції безпеки підприємств система нормативних документів, спрямованих на оцінювання фінансово-господарського стану підприємств, а саме: Методичні рекомендації щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства; Методика аналізу фінансово-господарської діяльності підприємств державного сектору економіки; Положення про порядок здійснення аналізу фінансового стану підприємств, що підлягають приватизації; Методичні рекомендації з аналізу і оцінки фінансового стану підприємств; Методика проведення поглибленого аналізу фінансово-господарського стану підприємств та організацій; Методичні рекомендації по аналізу фінансово-господарського стану підприємств та організацій [97, 98, 149, 150, 152, 214]. Таке становище перешкоджає своєчасному визначенню потенційних та подоланню наявних загроз фінансовій безпеці підприємства, ускладнює формування та впровадження якісних управлінських рішень.

      В умовах офіційної невизначеності методики серед науковців та практиків існують різні думки щодо оцінки фінансової безпеки підприємства. Значна кількість наукових праць стосується цих проблем опосередковано та базується на методах прогнозування стабільної роботи підприємства та оцінки загрози банкрутства. У світовій практиці застосовують факторні моделі, які описують фінансово-економічний стан підприємства за різними напрямами. Найбільш поширеною для використання є п’ятифакторна модель вірогідності банкрутства Е. Альтмана. В основу цієї моделі покладено оцінку фінансової стійкості підприємства за усталеними показниками прибутку, виручки від реалізації, оборота до активів підприємства та співвідношення власного капіталу до позикового.

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.