У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Активізація інвестиційних процесів у забезпеченні відтворення матеріально-технічних ресурсів сільськогосподарських підприємств

     

      Важливу роль у відтворювальному процесі сільськогосподарського виробниц-тва відіграють інвестиції, які забезпечують безперервне нарощування виробничої діяльності. Потреба в інвестиційних ресурсах виникає як на початковому етапі при створенні виробництва або підприємницької діяльності, так і в процесі його реалі-зації. Тому однією з необхідних умов забезпечння простого і розширеного відтво-рення матеріально-технічної бази сільськогосподарських товаровиробників є під-вищення їх інвестиціної привабливості.

      Заначимо, що методологія визначення інвестиційної привабливості базується на вивченні кількісних і якісних факторів, що характеризують інвестиційну при-вабливість окремих сегментів інвестиційного ринку. Нині найбільш повно розроб-лені питання оцінки інвестиційної привабливості регіонів і галузей промисловості, привабливості (ефективності) окремих інвестиційних проектів і формування інвес-тиційних ресурсів підприємства за рахунок різних зовнішніх джерел фінансування. Водночас ряд найважливіших теоретичних аспектів інвестиційної привабливості підприємства потребують подальшої розробки та практичної реалізації.

      Зокрема, не визначено роль і місце інвестиційної привабливості суб’єкта госпо-дарювання як одного з елементів інвестиційного ринку країни, немає загально-прийнятого тлумачення терміна «інвестиційна привабливість підприємства», а також єдиної класифікації інвестиційної привабливості підприємства за різними ознаками. У науковій літературі відсутнє цілісне уявлення про систему кількісних і якіс-них факторів, що визначають у сукупності інвестиційну привабливість підприємст-ва. Недостатньо висвітлені проблеми зближення взаємних інтересів усіх учасників інвестиційного процесу з позицій їх економічних переваг.

      Методики розрахунку інвестиційної привабливості підприємств провідних за-хідних консультаційних фірм та інвестиційних компаній вважаються комерційною таємницею, широкому колу вітчизняних науковців вони не доступні й не адаптова-ні до економічних умов України.

      Для отримання надійної інформації з метою розробки стратегії інвестування слід використати системний підхід до вивчення кон’юнктури інвестиційного ринку. Кож-ний об’єкт інвестиційного ринку володіє власною інвестиційною привабливістю і водночас залежить від усіх об’єктів інвестиційного ринку. Інвестиційна привабливість підприємства визначається інвестиційною привабливістю галузі, регіону та держави [280 282]. Отже, інвестиційну привабливість підприємства можна розглядати як скла-дну систему, що об’єднує певну сукупність взаємопов’язаних між собою елементів оцінки. Системний підхід до оцінки інвестиційної привабливості підприємства вима-гає враховувати інвестиційну привабливість регіону, в якому знаходиться підприємст-во, його галузеву належність, а також інвестиційну привабливість країни.

      Приведення різнорозмірних величин до єдиної шкали вимірювання здійснено нами методом кількісного виміру якості, шляхом сукупності властивостей об’єкта ін-вестування із позиції задоволення вимог інвестора приносити дохід на вкладений ка-пітал. Це припущення дало можливість сформувати основні підходи до розробки ба-ліметричної моделі оцінки інвестиційної привабливості підприємства із використан-ням системи кількісних та якісних факторів, що характеризують фінансовий стан під-приємства і зовнішнє середовище. Алгоритм розробки моделі включає в себе такі ета-пи: побудова ієрархічної структурної схеми («дерева») властивостей; розрахунок кое-фіцієнтів вагомості властивостей; обчислення значень абсолютних показників власти-востей і приведення їх до єдиного масштабу виміру; розрахунок інтегрального показ-ника – коефіцієнта інвестиційної привабливості підприємства.

      У побудованій дворівневій моделі інвестиційної привабливості підприємства (рис. 4.17) факторами першого рівня визначено фінансовий стан, ресурсний потен-ціал, ефективність діяльності та управління підприємством і зовнішнє середовище, другого – фінансові коефіцієнти, показники ресурсного потенціалу (кадрового по-тенціалу, ступінь придатності основних фондів і ефективності використання земе-льних ресурсів), показники ефективності діяльності й управління підприємством (фондовіддача, продуктивність праці, рентабельність виробництва тощо) і фактори зовнішнього середовища (інвестиційний клімат регіону, інвестиційна привабли-вість галузі, ступінь конкуренції на ринку та ін.).

      Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.