У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методичний підхід до визначення потреби в прямих іноземних інвестиціях аграрного сектора економіки України

     

      Основна мета державної інвестиційної політики полягає в тому, щоб створити і підтримати умови для залучення такої кількості пропозицій в інвестиціях на ринку капіталу, які б максимально задовольняли потреби економіки, формувалися на основі зацікавленості суб'єктів господарської діяльності і генерували економічний або соціальний ефект.

      Для ефективного функціонування агарного сектора економіки України потрібний значно більший об'єм інвестицій, ніж ті засоби, які залучено в сектор в останні роки українськими бізнесменами. Л. Козаченко, президент "Української аграрної конфедерації", оцінює потребу аграрного сектора України в інвестиціях в 55-60 млрд. дол. США, або 5-6 млрд. дол. США щорічно на найближчі десять років [106].

      Подібну оцінку інвестиційних потреб аграрного сектора економіки України надають і закордонні експерти. Так, на форумі "Агробізнес України", організованому інститутом Адама Сміта, директор департаменту агробізнесу Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Жиль Меттеталь відзначив, що для реалізації потенціалу українського аграрного сектора необхідно інвестувати 40-80 млрд. дол. США. При цьому було наголошено, що це не лише інвестиції безпосередньо в виробництво агропродовольчої продукції, а і в інфраструктурні об'єкти. Також експертом було відзначено, що єдиним джерелом таких обсягів інвестицій може бути лише приватний іноземний інвестор, бо ні уряд України таких коштів немає, ні ЄБРР даже при умові, якщо залучить увесь світовий потенціал банку [37].

      Але в результаті аналізу, проведеного в 1 розділі роботи, було виявлено, що фактично в 2011 р. в аграрний сектор економіки України було залучено прямих іноземних інвестицій на суму 2,7 млрд. дол. США. Ця сума істотно відрізняється від зазначених потреб. До того ж слід відзначити, що 70 % зазначених коштів було залучено в харчову промисловість, 30 % в сільське господарство. Також існує проблема нерівномірності розподілу цих коштів між галузями сільського господарства рослинництвом та тваринництвом.

      Враховуючи неадекватну реакцію іноземного інвестора на інвестиційну потребу аграрного сектора економіки України, представляється необхідним розробити модель визначення потреби в прямих іноземних інвестиціях аграрного сектора економіки, головною метою якого є компенсація недоліку внутрішніх інвестицій за рахунок залучення прямих іноземних інвестицій для забезпечення відтворювальних процесів в аграрному секторі економіки України (рис. 2.1).

      Модель визначення потреби в прямих іноземних інвестиціях аграрного сектора економіки України є системою заходів щодо ототожнення комплексу фактичних показників, що характеризують зміни на інвестиційному ринку з цільовими установками і стратегічними орієнтирами. Реалізація моделі націлена на визначення структурованого в ході ранжування комплексу різноманітних за предметною ознакою проблем, що пройшли позиціонування й ідентифікацію для подальшого їх вирішення з точки зору цільових напрямів ухвалення рішень.

Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.