У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Державне регулювання інвестиційним процесом аграрного сектора економіки України

     

      В теоретичній частині дослідження було виявлено, що прямі іноземні інвестиції (ПІІ) передбачають довгострокові економічні відносини, однією з цілей яких є тривала зацікавленість іноземного інвестора щодо суттєвого впливу на управління підприємством-реципієнтом. З метою зменшення такого впливу в діях (і без діях) головного суб'єкта виконавчої влади України – Кабінету міністрів з моменту проголошення незалежності України до 2007 року включно спостерігалося обережне ставлення до прямих іноземних інвестицій як джерела економічного зростання. Одним із підтверджень цієї тези виступають завдання «Державної політики в сфері інвестиційної діяльності», яка була презентована Урядом України на Кримській науково-практичній конференції Української асоціації інвестиційного бізнесу «Управління активами: умови стабільного розвитку бізнесу» в Ялті в червні 2007 року. Було оголошено, що головним із завдань політики у цій сфері є прискорення темпів економічного зростання на власній відтворювальній (інвестиційній) базі та на достатній ринковій основі. Окрім того до 2 серпня 2005 року в вертикалі виконавчої влади України не існувало спеціалізованого підрозділу, який би координував роботу по залученню ПІІ. Проведення вищезазначеної роботи було в компетенції Міністерства економіки України.

      Розвиток системи організаційного забезпечення залучення ПІІ проходив в декілька етапів. На першому етапі з метою покращення інвестиційного іміджу України, створення сприятливих економічних, правових та організаційних умов для діяльності іноземних інвесторів 2 серпня 2005 року Кабінет Міністрів України створив Український центр сприяння іноземному інвестуванню.

      На другому етапі 30 грудня 2005 року з ціллю упорядкування робіт по залученню ПІІ - утворено Державне агентство України з інвестицій та інновацій, як центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом у сфері інноваційної діяльності. Діяльність Державного агентства України з інвестицій та інновацій спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через Першого віце-прем'єр-міністра України. Одночасно Державному агентству України з інвестицій та інновацій було підпорядковано Український центр сприяння іноземному інвестуванню.

      Основними завданнями Державного агентства України з інвестицій та інновацій стали: - участь у формуванні та забезпеченні реалізації державної політики у сфері інвестицій та інноваційної діяльності;

      - створення національної інноваційної системи для забезпечення проведення ефективної державної інноваційної політики, координація роботи центральних органів виконавчої влади у сфері інноваційної діяльності [118].

      Аналізуючи Плани роботи на 2006 - 2012 рр. та Звіти про діяльність за 2006 - 2012 рр. Державного агентства України з інвестицій та інновацій, можна зробити висновок, що дана установа є органом виконавчої влади лише у сфері інноваційної діяльності. Інновації займають значне місце в «Політиці Кабінету Міністрів України в сфері інвестицій та інновацій» – документі, який регламентує діяльність Державного агентства України з інвестицій та інновацій і містить в собі чотири розділи:

      - інвестиції в інновації;

      - розв'язання спорів з інвесторами;

      - боротьба з рейдерством;

      - розвиток сприятливого інвестиційного середовища [118].

Вся работа доступна по Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.