У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз динаміки розвитку світової економіки в умовах посилення міжнародної конкуренції

     

      Характерною рисою сучасного етапу розвитку світової економіки є посилення міжнародної конкуренції як результат активізації інтерналізаційних та глобалізаційних процесів. Це об’єктивний процес виникнення і розвитку зв’язків між національними господарствами різних країн, що охоплює всі сторони суспільного відтворення. Сьогодні не тільки внутрішнє життя тієї або іншої країни, але й його гармонійний зв’язок зі світогосподарськими процесами визначає піднесення чи спад економіки або її сталий розвиток. 150, с.361

      Аналізуючи тенденції і фактори сучасного етапу міжнародного економічного розвитку, можна говорити про динамізм процесу інтернаціоналізації, вплив якої на світогосподарських розвиток носить комплексний характер і охоплює практично всі підсистеми міжнародної економіки й країни. Нині всі країни переходять від історичного періоду, для якого була характерною абсолютизація інтересів власної національної економіки, до наступного етапу – глобальної економіки. Процес інтернаціоналізації став на сучасному етапі неодмінним атрибутом як власне виробництва, так і обміну, розподілу, споживання. Саме широкомасштабне поширення даного процесу на економіку в цілому, на всі сфери й рівні обумовлює якісно новий рівень поглиблення інтернаціоналізації – глобалізацію економічного розвитку (табл. 2.1).

      Щодо поширення інтернаціоналізації вшир, даний процес представляє собою залучення до міжнародних потоків товарів, послуг, капіталів і робочої сили все більшої кількості країн, характеризується інтенсивністю, динамікою, напрямками цих потоків, сприяючи становленню глобальної економічної системи.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16854.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.