У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Удосконалення методів планування загальної потреби у фінансових ресурсах для забезпечення інноваційного розвитку підприємств торгівлі

     

      Найбільш актуальним і відповідальним аспектом фінансового управління інноваційним розвитком підприємств торгівлі є методичне забезпечення процесу визначення загальної потреби у фінансуванні інновацій. Визначення планової потреби в фінансуванні інноваційного розвитку підприємства є складним процесом, що пов’язано з недостатнім інформаційним забезпеченням. Недостатній обсяг формування фінансових ресурсів на цьому етапі значно збільшує період реалізації інноваційної програми, а отже й окремих інноваційних проектів, що призводить до додаткових фінансових витрат. У свою чергу, надлишковий обсяг формування фінансових ресурсів на цьому етапі призводить до втрачених можливостей, тобто неефективного використання наявних фінансових ресурсів, а відповідно до зниження норми дохідності підприємства. Питанню планування потреби у фінансових ресурсах для діяльності підприємства присвячені праці багатьох сучасних вчених, серед яких: Бланк І.О., Фіщенко О.М., Майорова Т.В., Микитюк П.П., Ільєнкова С.Д., Балабанов І.Т., Волков О.І., Дорофієва В.Д., Ковальов В.В., Попов В.П., Массе П. та інші.

     Бланк І.О., Фіщенко О.М. розглядають методи планування обсягу інвестиційної діяльності підприємства. Запропоновані методи враховують специфіку інвестиційної діяльності, а саме: умови ризику і недостатність інформації.

      Майорова Т.В., Микитюк П.П., Попов В.В. розглядають методи планування інноваційної діяльності підприємства. Кожен з цих авторів розглядає декілька методів, які повинні застосовуватися при планування інноваційної діяльності (проекту), не враховуючи інших методів, які вже розглядалися в інших джерелах і можуть бути застосовані. Таким чином, на сьогодні не систематизовані методи, які можуть бути застосовані для планування загальної потреби для фінансування інноваційної діяльності, які б враховували особливості торгівлі, розмір підприємства, високий ступінь ризику і варіативність, які притаманні цьому виду діяльності.

      Тому, висвітлені у сучасних роботах методи планування загальної потреби у фінансуванні повинні бути адаптовані й удосконалені до інноваційного розвитку торговельного підприємства. Для цього пропонуємо визначити методичні принципи планування загальної потреби у фінансуванні інноваційного розвитку торговельного підприємства.

      Як вже було зазначено вище, інноваційні проекти є складовою інвестиційної програми підприємства, відповідно, підходи і методи, які можуть бути застосовані при плануванні загальної потреби у фінансуванні інноваційного розвитку торговельного підприємства аналогічні підходам і методам, які використовуються при плануванні інвестиційних ресурсів по окремих проектах, діяльності в цілому з урахуванням позапроектних витрат на інновації.

      Залежно від розміру торговельних підприємств може формуватися обмежений обсяг фінансових ресурсів необхідний для інновацій. Це в свою чергу обумовлює необхідність виявлення особливостей при визначенні загальної потреби у фінансуванні інноваційного розвитку торговельних підприємств різних розмірів.

      Типи інновацій, які притаманні торговельним підприємствам, вимагають також формування певного обсягу фінансових ресурсів. Залежно від типу інновацій формується різний обсяг фінансових ресурсів на різний термін їх використання. Тому пропонуємо враховувати специфіку типів інновацій при визначенні загальної потреби у фінансуванні інноваційного розвитку торговельного підприємства.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16866.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.