У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз сучасної практики регулювання природних монопольній на суміжних ринках в Україні

     

      Базуючись, на сформульованих в параграфі 2.1 засадах державного регулювання суб’єктів природних монополій на суміжних ринках, проаналізуємо систему державного регулювання відповідних суб’єктів в Україні на відповідність цим засадам та виявимо основні прогалини в діючий системі з метою надання у подальших розділах пропозицій по її удосконаленню.

      Особливістю регулювання структури електроенергетичної та нафтогазової галузей в Україні є поєднання двох моделей – моделі вертикального відокремлення та змішаної моделі. Верхньосуміжні сегменти обох галузей регулюються згідно моделі вертикального відокремлення: генерація електроенергії та видобуток газу відокремлені від їх передачі та транспортування, у той час, як нижньосуміжні сегменти регулюються згідно змішаної моделі: суб’єкти природних монополій, що здійснюють розподіл електроенергії та газу допущені на суміжні ринки з постачання електроенергії та газу.

      На нашу думку, відокремленість верхньосуміжного ринку з видобування газу від його транспортування та розподілу в Україні є досить формальною. Про це свідчать відносини контролю, що склалися між основними гравцями цих ринків. Державний монополіст НАК «Нафтогаз України» володіє частками трьох підприємств газовидобутку: ПАТ «Укргазвидобування» – 100%, ПАТ «Укрнафта» – 50%+1 акція та ДАТ «Чорноморнафтогаз» – 100% та двох підприємств з транспортування газу: того ж самого ДАТ «Чорноморнафтогаз» та ПАТ «Укртрансгаз» – 100%

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16876.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.