У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Формування стратегії державного регулювання діяльності суб’єктів природних монополій на суміжних ринках

     

      З метою удосконалення державного регулювання економіки у сфері природних монополій та суміжних ринків, важливим є формування системи державного регулювання суб’єктів природних монополій на конкурентних суміжних ринках. Адже, як показало дослідження у другому розділі дисертаційної роботи, кожен регулюючий орган застосовує власний підхід до регулювання суміжних ринків, орієнтуючись на потреби окремих галузей. В результаті такої відмінності, ми маємо фрагментарну систему регулювання суміжних ринків.

     Незважаючи на значну кількість нормативно-правових актів, які регулюють правовідносини, що виникають у відповідних сферах діяльності суб'єктів господарювання, до цього часу так і не впроваджено модель регулювання, яка б повністю відповідала ідеології та принципам регулювання діяльності на ринках природних монополій та на суміжних ринках, закріпленим у Законі України «Про природні монополії».

      У цьому зв’язку, першочерговим є формування стратегії державного регулювання суб’єктів природних монополій на суміжних ринках, яка б визначала засади, основні напрями та засоби формування механізму державного регулювання природних монополій на суміжних ринках в Україні.

      Виходячи з цього, формування стратегії державного регулювання суб’єктів природних монополій на суміжних ринках повинно включати послідовне проходження семи етапів, зображених на рис. 3.6.

      Кожний з цих етапів надзвичайно важливий: не визначившись з поняттям суміжного ринку, видів діяльності, які здійснюються на суміжних ринках, неможливо приступити до визначення мети та основних принципів державного регулювання; не знаючи основні проблеми пов’язані з функціонуванням суміжних ринків і, зокрема діяльності на них суб’єктів природних монополій, не можна здійснювати вірні дії щодо подолання й усунення проблем, що виникають на суміжних ринках, а також здійснювати ефективне тарифне регулювання можна тільки володіючи перевіреними та ефективними методами та інструментами державного регулювання. Для того, щоб оцінити, наскільки ефективне державне регулювання суб’єктів природних монополій, потрібно мати у своєму розпорядженні чітку систему критеріїв його оцінки.

      Формування стратегії державного регулювання суб’єктів природних монополій на суміжних ринках, в першу чергу, потребує вирішення проблеми законодавчого визначення термінів суміжний ринок та суміжний з природною монополією ринок, а також визначення сфер діяльності на ринках природних монополій та суміжних ринках.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16876.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.