У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Оцінка результативності та ефективності арбітражного управління підприємствами в Україні

     

      Значущість проведення оцінки результативності та ефективності арбітражного управління окремого підприємства обумовлена необхідністю розуміння дієвості механізму його здійснення, визначення рівня задоволення інтересів основних суб’єктів арбітражного управління та впливом на загальну макроекономічну ситуацію. Важливість такої оцінки в межах арбітражного управління підприємства підсилюється множинністю учасників цього процесу та конфліктністю їх інтересів. В той же час, слід розуміти, що результативність та ефективність діяльності арбітражного керуючого обумовлена не лише його професійними навичками та якістю виконання основних функцій, а й відмітними особливостями конкретного підприємства-боржника: організацією його бізнес-процесів, забезпеченістю ресурсами, масштабом кризових явищ в господарсько-фінансовій діяльності.

      З метою характеристики результативності та ефективності арбітражного управління підприємствами в Україні, завданнями цього підрозділу дисертаційного дослідження є:

      - дослідження динаміки показників результативності процесу банкрутства підприємств на макроекономічному рівні;

      - дослідження результативності та ефективності арбітражного управління підприємствами на прикладі оцінювання ліквідаційної процедури окремих підприємств-боржників.

      Доцільним визначається оцінку арбітражного управління розпочати з аналізу ситуації на макроекономічному рівні. Базою проведення даної оцінки результативності та ефективності арбітражного управління в Україні є резуль¬тати доповіді «Ведення бізнесу» [153], яку щороку готують та публікують Всесвітній банк разом з Міжнародною фінан¬совою корпорацією.

      Доповідь «Ведення бізнесу – 2012» є восьмим із серії щорічних доповідей, у яких досліджуються норми регулю¬ван¬ня підприємницької діяльності, що сприяють її розвитку, а також норми, що ускладнюють розвиток бізнесу. У ньому представлені кількісні показники, що характеризують норми регулювання підприємницької діяльності, а також ступінь захисту прав власності, які можуть використовуватися для порівняння умов ведення бізнесу в 185 країнах світу, а також для аналізу змін, що відбуваються. У доповіді наводяться показники норм регулювання, що стосуються одинадцяти етапів життєвого циклу компанії: створення підприємств, одержання дозволів на будівництво, реєстрація власності, одержання кредитів, захисту інвесторів, оподатковування ведення міжнародної торгівлі, забезпечення виконання контрактів, ліквідації (припинення діяльності) підприємств, підключення до системи електро¬пос¬та¬чання й найм робочої сили тощо.

      У рейтингах доповіді « Ведення бізнесу-2012» Україна займає 152 місце зі 185 країн за легкістю ведення бізнесу, а за критерієм «урегулювання неплатоспроможності» має найгірший результат – 158 місце.

      Оцінювання стану справ у країнах дослідження прово¬дилося за такими критеріями: часові та фінансові витрати, а також результати процесів банкрутства – процент повернення боргів [153].

      Часові витрати оцінюються в календарних днях. У межах дослідження здійснюється збір інформації про послі¬довність процедур та можливості одночасного проходження декількох з них. Витрати на судові процедури оцінюються як відсоток від вартості майна, який витрачається на їх фінансування. Процент повернення розраховується як процент боргу, який вдалося повернути кредиторам у результаті процедури банкрутства. За даними проведеного дослідження «Ведення бізнесу – 2012», в Україні середня тривалість проходження справи про банкрутство становить 2 роки 11 місяців. А результатом її про¬вадження є погашення 7,9% заборгованості перед кредито¬рами та 90% ліквідація підприємств, тобто припинення їх функціонування. Це є причиною низького рейтингу України у світовому рейтингу.

      Інформацію щодо складових оцінки за критерієм «урегулювання неплатоспроможності» в розрізі окремих країн представлено в додатку К.

      З метою підтвердження висновків, отриманих міжнародними організаціями, доцільним є розрахунок та аналіз показників узагальнюючої оцінки процесів банкрутства українських підприємств.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16878.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.