У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Аналіз дієвості державного регулювання територіального розвитку

     

      Характер загальних тенденцій та диспропорцій регіонального розвитку, виявлення причин, які їх викликали, актуалізують питання оцінки організаційних та економічних механізмів регулювання, а також підвищення результативності заходів, які здійснюються органами виконавчої влади всіх рівнів і органами місцевого самоврядування щодо стабілізації економічної ситуації, ліквідації регіональних диспропорцій, підвищення конкуренто-спроможності регіонів, подолання наслідків кризових явищ.

      Дослідження практики регулювання розвитку регіонів в Україні дозволяє виокремити дві основні його складові: організаційну і економічну.

      В ієрархії організації регулювання можна виділити такі його рівні: наднаціональний (глобалізований), національний, регіональний, місцевий. Кожен з них обумовлює формування відповідних організаційних структур регулювання, закріплення за ними основних функцій і процедур прийняття рішень, що забезпечують реалізацію основних цілей і завдань розвитку регіону. Разом з тим, значний вклад в забезпечення стійкого розвитку здійснюють органи місцевого самоврядування, громадські організації, наукові установи. Схематично це можна відобразити у вигляді органіграми, яка формується під впливом як зовнішніх по відношенню до країни в цілому, так і кожного конкретного регіону чинників економічного, політичного та екологічного характеру (рис. 2.8). Зокрема, на наднаціональному рівні опосередкований регулятивний вплив на функціонування регіонального розвитку здійснюють міжнародні економічні та фінансові організації; на рівні країни державне регулювання здійснюється центральними органами виконавчої влади, до яких насамперед входять Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, а також Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Опосередкований вплив на забезпечення стабільного економічного розвитку реалізується такими органами управління, як Міністерство фінансів, Міністерство аграрної політики та продовольства, Міністерство промислової політики, Антимонопольний комітет, Державна податкова служба та ін.

      Консультативно-дорадчими органами регіонального управління є Рада регіонів та Рада з питань регіонального розвитку та місцевого самоврядування.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16880.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.