У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Ефективність використання фінансових ресурсів у бюджетних програмах Черкаського регіону

     

      В умовах ринкового реформування в будь-якої держави, у тому числі й України, завжди постає складне питання про те, як в умовах обмеженості ресурсів забезпечити соціальні потреби суспільства, підвищити ефективність роботи державних установ, тобто як збалансувати економічні можливості держави та соціальні потреби населення. У таких умовах особливої актуальності набуває питання об'єктивного визначення потреб суспільства в коштах на соціальні витрати. Для міських бюджетів важливо визначитися із пріоритетними напрямками фінансування соціальних заходів, реалізація яких призведе до найбільшого соціального ефекту. На фінансову політику регіону впливають внутрішні й зовнішні фактори. Найбільш вагомі внутрішні фактори такі:

      а) форма власності на основні засоби виробництва;

      б) структура економіки;

      в) соціальний склад населення;

      г) рівень добробуту населення та прибутковість юридичних осіб;

      д) стан розвитку економіки й організація грошового обігу;

      є) стабільність грошової одиниці;

      є) досконалість податкової, цінової та кредитної політики.

      Найбільш впливовими зовнішніми факторами є: залежність держави від економічних відносин з іншими країнами щодо поставок сировини, матеріалів, інших природних ресурсів; обмін технологіями, взаємовідносини, пов'язані з державним кредитом і ступенем інтеграції у світову економічну систему. На фінансову політику держави мають вплив і інші фактори, які визначаються тими економічними умовами, що складаються на конкретному етапі її розвитку. Отже, можна говорити про те, що фінансова політика є динамічним процесом, який змінюється і коригується виходячи з нагальних практичних потреб.

      Забезпеченість адміністративної одиниці бюджетними ресурсами та ефективність їх використання визначає рейтинг адміністративної одиниці та її спроможність здійснювати фінансову та соціально-економічну політику в державі.

      Вагомого значення в сучасних реаліях набуває оцінка результативності бюджетних витрат зорієнтована на економічну ефективність витрачання коштів.

      Нині існують лише методичні підходи до оцінювання ефективності бюджетних витрат, що ґрунтуються на загальних принципах оцінювання бюджетних програм.

      В економічній літературі, у класичному розумінні, «ефективність» як відносне визначення виражається співвідношенням результату від якого-небудь заходу і витрат на його здійснення. У сфері суспільних фінансів термін «ефективність» має свою специфіку й передбачає отримання соціального ефекту від надання бюджетних послуг для суспільства в цілому або певній частині населення.

      Чинне бюджетне законодавство також не дає чіткого визначення ефективністю бюджетних витрат, не зважаючи на те, що п. 6 ст. 7. Бюджетного кодексу України закріплює принцип ефективності та результативності використання бюджетних коштів [21].

      Так, відповідно до ст. 7 Бюджетного кодексу України під результативністю і ефективністю розуміють досягнення цілей, запланованих на основі національної системи цінностей і завдань інноваційного розвитку економіки, шляхом забезпечення якісного надання послуг, гарантованих державою, Автономною Республікою Крим, місцевим самоврядуванням, при залученні мінімального обсягу бюджетних коштів та досягнення максимального результату при використанні визначеного бюджетом обсягу коштів [21].

      Це визначення вносить додаткову складність і заплутаність щодо процесу оцінки ефективності в бюджетному секторі, оскільки ототожнюються термін «результативність» те «ефективність», тоді як: результативність – абсолютний показник безпосередніх результатів управлінських рішень, а ефективність – відносний показник, що встановлює зв'язок отриманих результатів з витратами та дозволяє визначити, чи виправдані витрати, чи ні.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16896.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.