У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Підходи до формування місцевої комплексної бюджетної програми з використанням критеріїв ефективності

     

      Основою діяльності органів місцевого самоврядування є вирішення пріоритетних проблем, пов'язаних із створенням якісного, комфортного та безпечного середовища для населення адміністративної одиниці, про це переконливо свідчить сучасна практика державного устрою та вектор розвитку сучасної України, тенденції та реалії реформи місцевого самоврядування. Разом з тим, успішна реалізація своїх повноважень і функцій органами місцевого самоврядування в містах, включаючи й міста обласного підпорядкування, залежить від того, наскільки ефективно органи влади використовуватимуть наявні та отримані в їх розпорядження ресурси. З цією метою органи місцевого самоврядування в межах своїх повноважень встановлюють пріоритети, а на їх основі забезпечують комплексний розвиток основних галузей місцевого господарства, приватного сектора, і в першу чергу вдосконалення соціальної сфери на місцевому рівні. Оптимізація управлінських рішень у галузі розвитку адміністративної одиниці має враховувати багато обставин та може здійснюватися різними способами й на різних етапах управлінського процесу. Найбільш важливими чинниками, які слід брати до уваги в процесі управління на місцевому рівні є:

      а) ресурсна база органу управляння;

      б) соціальна відповідальність бізнесу, перш за все корпорацій, що володіють великими виробництвами;

      в) соціальна диференціація населення та його готовність до нововведень.

      Ресурсна база, на яку може спиратися орган місцевого самоврядування складається з матеріально-технічних компонентів і фінансових коштів та людського потенціалу. Вагомим є соціальна диференціація населення та його готовності до нововведень. Створення стійкого позитивного відношення до влади в значної частини електорату та участі населення в управлінні справами регіону та суспільства ефективніше, якщо органи державної влади вступають у діалогічні відносини із структурами цивільного суспільства адже вони мають такі засоби організації комунікативного діалогу, як розробка і ухвалення відповідних місцевих бюджетних програм і здійснення соціальних проектів.

      З метою оптимального використання обмежених бюджетних ресурсів та максимального забезпечення нагальних потреб доцільно запровадити формування комплексної середньострокової бюджетної програми, що буде направлена на розв'язання одночасно декількох проблем місцевого рівня. Серед таких програм можуть бути програми соціального розвитку, зокрема, комплексна програма благоустрою пляжних територій та зон відпочинку, програма підтримки культурної сфери регіону тощо, а джерелами її фінансування можуть бути визначені кошти місцевого бюджету, трансферти з бюджетів інших рівнів, інвестиції, ресурси корпоративних структур та населення.

      Основною метою формування комплексної програми є вирішення проблем розвитку окремої галузі чи адміністративної одиниці, забезпечення концентрації фінансових, матеріально-технічних, інших ресурсів, а також координації діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій для розв'язання найважливіших проблем у випадку, якщо зазначені проблеми не можуть бути розв’язані в процесі їх поточної роботи.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16896.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.