У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Інститут кримінально-правової охорони громадського порядку та моральності в науці кримінального права

     

      Проблематика кримінально-правової охорони громадського порядку та моральності неодноразово висвітлювалася у юридичній літературі. Існують численні публікації, які стосуються розгляду цих питань [318, с. 135–200; 679; 677; 725; 753; 748; 238].

      Пригадаймо, які саме вагомі дисертаційні дослідження, монографічні та навчальні праці були підготовлені на згадану тематику як у колишньому СРСР, так і в сучасній РФ та Україні (до 1 квітня 2013 р.). Це дасть змогу з’ясувати наукову новизну дослідження та ступінь розроблення вказаної проблеми.

      Диференціацію вказаних публікацій, на нашу думку, слід здійснювати умовно за філософськими категоріями загального, особливого та окремого. Так, загальними працями є роботи, які стосуються кримінально-правової охорони громадського порядку та моральності; особливими – роботи щодо розгляду кримінально-правової охорони громадського порядку та кримінально-правової охорони моральності; окремими – роботи, які стосуються прямо чи опосередковано питань відповідальності за окремі злочини проти громадського порядку та моральності. Перша загальна категорія, як зазначалося, охоплює праці, які стосуються кримінально-правової охорони в цілому громадського порядку та моральності (за КК УРСР 1960 р. – злочини проти громадської безпеки, громадського порядку та здоров’я населення) (дод. В.1).

      Друга категорія стосується, насамперед, робіт, в яких досліджена комплексно кримінально-правова охорона громадського порядку (дод. В.2).

      До другої категорії належать також й роботи, в яких досліджено системно кримінально-правову охорону моральності (дод. В.3).

      Третя категорія наукових праць стосується безпосередньо питань відповідальності за окремі злочини проти громадського порядку та моральності (дод. В.4).

      Розгляньмо та проаналізуємо літературні джерела залежно від конкретних складів злочинів, які передбачені Розділом ХІІ Особливої частини КК України.

      1. Роботи, які стосуються безпосередньо питань відповідальності за групове порушення громадського порядку.

      2. Роботи, які стосуються безпосередньо питань відповідальності за масові заворушення. 3. Робіт, які стосуються безпосередньо питань відповідальності за заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку, ми не встановили.

      4. Роботи, які стосуються безпосередньо питань відповідальності за хуліганство.

      5. Роботи, які стосуються безпосередньо питань відповідальності за наругу над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого.

      6. Роботи, які стосуються безпосередньо питань відповідальності за незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини.

      7. Робіт, які стосуються безпосередньо питань відповідальності за знищення, пошкодження або приховування документів чи унікальних документів Національного архівного фонду, ми не встановили.

      8. Роботи, які стосуються безпосередньо питань відповідальності за жорстоке поводження з тваринами.

      9. Роботи, які стосуються безпосередньо питань відповідальності за ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства й жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість і дискримінацію.

      10. Роботи, які стосуються безпосередньо питань відповідальності за ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів.

      11. Робіт, які стосуються безпосередньо питань відповідальності за створення або утримання місць розпусти і звідництво, ми не встановили.

      12. Роботи, які стосуються безпосередньо питань відповідальності за сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією.

      13. Роботи, які стосуються безпосередньо питань відповідальності за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність.

      14. Слід також указати на роботи, які стосуються безпосередньо питань відповідальності за вандалізм.

      До третьої категорії також належать й літературні джерела, які опосередковано стосуються окремих злочинів проти громадського порядку та моральності (дод. В.5).

      Проведений огляд наукової кримінально-правової та кримінологічної літератури, присвяченої кримінально-правовій охороні громадського порядку та моральності, дав змогу зробити такі проміжні висновки.

      По-перше, кількість таких робіт (204) свідчить про неабиякий інтерес наукової громадськості до вказаної проблематики. З них 5 докторських дисертацій, 143 кандидатські дисертації та 56 інших джерел (наукова та навчальна література). Крім того, докторські дисертації (І.М. Даньшина “Основні питання кримінально-правової охорони громадського порядку” (Харків, 1975 р.), М.І. Трофимова “Кримінально-правова охорона духовного та фізичного розвитку неповнолітніх” (Іркутськ, 1979 р.), С.С. Яценка “Кримінально-правова охорона громадського порядку.

     (Порівняльно-правовий аспект)” (Київ, 1988 р.), О.В. Куделіча “Кримінально-правова охорона громадського порядку в сучасній Росії” (Москва, 2000 р.), А.В. Савченка “Порівняльний аналіз кримінального законодавства України та федерального кримінального законодавства Сполучених Штатів Америки” (Київ, 2007 р.)) [149; 881; 726; 328; 653] стосуються загальних питань кримінально-правової охорони громадського порядку та моральності.

      По-друге, за вказаними критеріями диференціації відповідних літературних джерел ми встановили такі кількісні показники наукових і навчальних праць.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16749.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.