У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Діагностика попиту і пропозиції на ринку комерційної нерухомості в регіоні

     

      Основи діагностики ринку нерухомості й оцінки його впливу на розвиток продуктивних сил регіону повинні становити методи, принципи й технологія виявлення, вивчення й попередження невідповідності в розвитку базових структурних елементів даного ринку. Під виявленням невідповідності нормальному розвитку й функціонуванню варто розуміти відхилення у динаміці базових критеріїв або виявлення фактів конфлікту в розглянутий період часу й визначення основних причин, які привели до цього стану. Після встановлення причин виникнення істотних відхилень у соціально-економічній діяльності від нормального функціонування розробляється система заходів щодо запобігання подальшого негативного розвитку цього процесу й виходу на режим нормального економічного функціонування.

      Варто запропонувати такі формалізовані підходи до діагностування розвитку ринку нерухомості, які можуть лягти в основу обґрунтування напрямів підтримки даного сектора ринкової економіки.

      Перший підхід. Діагностування або оцінювання економічного рівня розвитку ринку нерухомості. Даний рівень, відображаючи одночасно кількісний і якісний боки господарської діяльності цього ринку в регіоні, характеризує ступінь використання в даній сфері регіональних ресурсів плюс діагностування ефективності досягнутого рівня розвитку. У рамках першого підходу можливе вирахування кількості угод у сфері нерухомості на душу населення, розрахунок коефіцієнтів участі на паях у зробленому національному продукті, у формуванні дохідної частини регіонального й державного бюджету.

      Діагностування рівня розвитку ринків можна охарактеризувати такими напрямами (це може бути комплексне або локальне дослідження):за видами ринку: структурування (первинна, вторинна нерухомість); територіальне охоплення ринковими послугами регіону (райони та міста). Основними показниками можуть бути кількість угод, фірм, що надають ріелтерські послуги тощо: за рівнем монополізації й конкуренції на ринку нерухомості:основні показники при цьому – групування ріелтерських фірм за часткою їхнього обсягу в продажі й оренді об'єктів нерухомості, рівень монополізації ринку, рівень конкуренції; за місткістю ринку нерухомості і його кон'юнктурою: вартісні характеристики попиту та пропозиції; загальний обсяг попиту й обсяг попиту на окремі види нерухомості (первинна й вторинна нерухомості, елітне й соціальне житло й т.д.); пропорційність ринку (співвідношення попиту та пропозиції); орієнтовніцінові характеристики; кількість угод з нерухомості, укладених у регіоні за певний проміжок часу (рік, місяць).

      У рамках даного напряму особливе місце посідає характеристика попиту та пропозиції на ринку нерухомості. Це основні економічні категорії, які використовуються для опису будь-якого ринку, у тому числі й нерухомості.

      Співвідношення попиту та пропозиції визначає цінову ситуацію на ринку, тобто середні ціни пропозиції й/або угод. У кожному секторі ринку нерухомості може бути своя цінова ситуація: при продажі або оренді об'єктів різних видів на первинному або вторинному ринку, у певному районі, населеному пункті.

      Вся работа доступна по " http://mydisser.com/ru/catalog/view/16905.html " target="_blank">Ссылке

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.