У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Алгоритми процесу управління концентрацією і укрупненням капіталу великих корпоративних підприємств у промисловості

В сучасних умовах розвитку ринкової економіки, її глобалізації, загострення конкуренції на всіх ринках одним з важливих способів підвищення конкурентоспроможності компаній є укрупнення і концентрація капіталу. Використовуючи концентрацію й укрупнення капіталу як інструмент підвищення конкурентоспроможності, компанії планують досягти мети багатьма шляхами, але все ж основними і найбільш відомими є економія на масштабах і досягнення синергетичного ефекту. У планах стратегічного розвитку більшості сучасних компаній є розділ присвячений можливим злиттям і поглинанням, як основним форм реалізації процесів концентрації й укрупнення капіталу. Аналіз статистичних даних по концентрації та укрупненню капіталу за останні роки свідчить про постійно зростаючі масштаби даного процесу. З іншого боку Матіас Бекье (Matthias Bekier), директор агентства «McKinsey», підкреслює, що понад 60% усіх об'єднань виявляються невдалими, не виправдовують очікування менеджерів і власників підприємств і приносять збитки [278]. У 70% випадків потенційно виграшні угоди губить низька якість підготовки та проведення інтеграції. Тому питання управління процесами концентрації та укрупнення капіталу промислових підприємств є вкрай актуальними.

Питання концентрації і укрупнення капіталу розглядають у своїх працях досить велика кількість зарубіжних і вітчизняних учених. Найбільш видними зарубіжними фахівцями є Брейлі Р., Майерс С. [36], С. Рід і А. Лажу [256], П. Гохан [99], Ф. Еванс [335], Г. Дінз [110], Т. Галпін і М. Хедон [96], М. Іонцев [145], Н. Рудик [264], М. Коніна [165] та ряд інших авторів. Серед українських вчених слід відзначити роботи Ф. Євдокимова та М. Розумну [122; 123; 262], Ю. Бровко [38] та ін.

Слід зазначити, що в роботах визначених авторів акцент робиться на методичних та юридичних питаннях концентрації та укрупнення капіталу, здійснюваних, в основному, за допомогою злиття і поглинань. У теж час проблеми, пов'язані з управлінням даними процесами, практично не знайшли свого відображення в працях зарубіжних і вітчизняних авторів і чіткого функціонування пасивного контуру організаційно-економічного механізму управління процесами концентрації та укрупнення капіталу (см. рис. 3.3)  розроблено алгоритм, який складається з трьох взаємопов’язаних блоків: аналітичного, процесного та оціночного (рис. 3.6) [43]. Опишемо наведений алгоритм більш докладно. Після визначення конкурентної стратегії і цілей управління в межах аналітичного блоку проводиться аналіз зовнішньої ситуації на предмет можливостей ворожого поглинання з боку конкурентів. Якщо рівень загрози не високий і вірогідність рейдерської атаки не висока, повертаємось до перегляду цілей управління і, у відповідності з новими цілями, починаємо повторний аналіз ринку.

Вся работа доступна по <a href=

" http://mydisser.com/ru/catalog/view/15058.html    " target="_blank">Ссылке</a>

</p>

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.