У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Модель організації спортивно-оздоровчої діяльності студентів Технологічного університету Поділля

Результати проведеного на попередньому етапі анкетування зумовили необхідність створення організаційної моделі спортивно-оздоровчої діяльності (СОД), яка б враховувала бажання, потреби студентів і сприяла покращенню їх фізичної підготовленості та здоров’я.

Модель в даному випадку розуміється як зразок, що відтворює, імітує будову та дію об’єкта і використовується для одержання нових знань про об’єкт [ 68 ].

У зв’язку із тим, що функція управління “організація” передбачає побудову структур та делегування повноважень, тобто визначення змісту діяльності кожного структурного підрозділу, нами були виявлені всі підрозділи ВНЗ, в компетенції яких знаходиться зазначена діяльність і  складено перелік всіх її видів, що виконуються  для організації СОД студентів.

У Законі України “Про фізичну культуру і спорт” йдеться про невід’ємність процесу фізичного виховання від фізкультурно-оздоровчої діяльності молоді у навчально-виховній сфері [149]. Це обумовлює доцільність вивчення організаційних аспектів спортивно-оздоровчої діяльності невід’ємно від фізичного виховання студентів.

Відповідальність за постановку фізичного виховання у Технологічному університеті Поділля, як і в інших навчальних закладах, покладено на ректора університету. Питаннями організації фізичного виховання і спортивно-оздоровчої роботи у ТУП займаються, на відміну від більшості інших ВНЗ, окрім кафедри фізичного виховання (КФВ) та спортивного клубу (СК), фізкультурно-спортивний центр (ФСЦ). Названі структурні підрозділи координують та взаємодоповнюють організаційну діяльність, однак кафедра фізичного виховання є головною ланкою в організацій як фізичного виховання так і  спортивно-оздоровчої діяльності студентів.

Кафедра фізичного виховання забезпечує обов’язкові та факультативні заняття, а також фізкультурні заходи в режимі навчального дня, проводить виховну роботу зі студентами, організує навчально-методичну і навчально-дослідницьку роботу, лікарський контроль та інші види роботи, забезпечує ефективний навчально-виховний процес.

Спільно зі спортивним клубом КФВ готує і атестує інструкторів і суддів з видів спорту, проводить пропагандистську і масову фізкультурно-оздоровчу роботу, організує спортивні змагання.

На кафедрі проходить цілеспрямоване планування занять на весь період навчання. В ході дослідження було встановлено, що студенти виявили бажання займатися улюбленими видами спорту під час обов’язкових занять. Тому в ході побудови організаційної  моделі та подальшого проведення експерименту, кафедрі було запропоновано проводити заняття видами спорту із включенням на старших курсах матеріалу програми підготовки громадських кадрів, що дає право на присвоєння звання інструктора і судді з  виду спорту.

Спортивний клуб Технологічного університету Поділля реалізує свою мету та завдання в тісній взаємодії з кафедрою фізичного виховання, на підставі об’єднання фінансових, матеріальних та трудових ресурсів.

Метою СК є створення відповідних умов та можливостей для задоволення різнобічних інтересів студентів. Головними завданнями, які виконує спортивний клуб є: формування всебічно розвиненої особистості студента засобами фізичної культури і спорту; пропаганда здорового способу життя; запровадження фізичної культури і спорту в систему навчання, працю, побут і відпочинок студентів; організація і проведення масових фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів, надання фізкультурно-оздоровчих послуг; спортивне удосконалення студентів, підготовка та відрядження збірних команд вищого навчального закладу на змагання різного масштабу та інше.

Організаційна структура спортивного клубу включає колективи фізкультури факультетів та клуби з видів спорту. Позитивну роль в активізації роботи колективів фізкультури відіграють заступники деканів факультетів зі спортивно-масової роботи, за що отримують додаток до заробітної плати. Заступники декана для виконання своїх обов’язків повинні здійснювати:

  • комплектування груп в навчальних відділеннях для занять з фізичного виховання на факультеті і контролювати перехід студентів в навчальних групах протягом навчального року;
  • планування на факультеті масових фізкультурно-спортивних заходів спільно з деканатом та громадськими організаціями;
  • організацію та проведення на факультеті фізкультурно-спортивних заходів, атестацій студентів та заліків;
  • підготовку команд факультету до спортивних змагань за програмою універсіади Технологічного університету Поділля, міста та області;
  • зробити можливою і необхідною участь кожного студента факультету в змаганнях мінімум один раз на рік;
  • забезпечити ріст спортивної майстерності студентів-спортсменів високої кваліфікації та здійснювати допомогу в успішному поєднанні навчання на факультеті з активними заняттями спортом;
  • проводити на факультеті пропаганду фізичної культури і спорту;
  • здавати в деканат щорічний звіт зі фізкультурно-масової роботи факультету та щорічний звіт державного тестування студентів.

Спортивний клуб Технологічного університету Поділля включає 4 спортивних клуби з видів спорту: “Волей-клуб”, футбольний клуб “Університет”, клуб атлетичної гімнастики та клуб аеробіки. Спортивний клуб організує масові змагання, проводить контроль за навчально-тренувальним процесом в спортивних секціях, групах збірних команд факультетів, курсів, університету, клубах за спортивними інтересами, формує збірні команди з видів спорту Технологічного університету Поділля та забезпечує їх участь у змаганнях, присвоює спортивні розряди та інше.

 

 

Вся работа доступна по ссылке

https://mydisser.com/ru/catalog/view/435418.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.