У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Теоретичне підґрунтя формування кадрового забезпечення і використання кадрів

Стрімкий розвиток наукової думки істотно змінює сутність окремих теоретичних категорій, явищ соціально-економічного життя, їх місце та значення в сучасному середовищі, приводить до виникнення нових понять, взаємовідношень та їх взаємодії.

Складність та многогранність поняття «кадрове забезпечення» з урахуванням особливостей його розгляду відносно курортно-туристичного регіону потребує вивчення теорій різних напрямів, які окреслюють місце кадрового забезпечення в економіці, пов’язують економічні та культурні традиції підготовки та використання кадрів, теорії управління персоналом та теорії розвитку регіонів.

Теоретичні основи науки управління персоналом виникли ще наприкінці ХІХ століття і з того часу були розроблені різноманітні концепції і теорії, які відображають відповідні етапи економічного розвитку матеріального виробництва та місце і значення людини в ньому, визначають спрямованість тих чи інших досліджень, відповідні соціально-економічні умови трудових взаємовідносин в окремо взятій країні.

Початок формування науки про управління персоналом почалося разом з виникненням теорії управління як самостійної науки у зв'язку з чим, останні наклали відбиток на назву перших. Усі ці концепції і теорії у даний час можна об'єднати у такі групи: класичні теорії (концепції застосування людського чинника у виробництві та управління персоналом), теорії людських ресурсів, теорії людського капіталу. Відомі представники класичних теорій - Ф. Тейлор, А. Файоль, Г. Эмерсон, Л. Урвік, М. Вебер, Г. Форд, А. К. Гастев, П. М. Керженців. Представники теорії людських відносин, це - Э. Мэйо, К. Арджерис, Р. Ликарт, Р. Блейк. Авторами теорії людських ресурсів є А. Маслоу, Ф. Герцберг, Д. Макгрегор.

 

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/38253.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.