У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методи дослідження кадрового забезпечення курортно-туристичного регіону

Важливе місце у пошуку шляхів удосконалення кадрового забезпечення курортно-туристичного регіону займає методичне забезпечення досліджень, результативність та плідність якого в умовах соціальної ринкової економіки можливо забезпечити на основі використання загальносвітоглядних, загальнонаукових та спеціальних методів дослідження.

Професор О. Шаблій висуває такі вимоги до методів дослідження: якість (загальнозрозумілість методу); націленість (спрямованість методу на досягнення певної мети); детермінованість (чітка послідовність застосування методу); результативність (здатність забезпечувати досягнення мети); надійність (здатність забезпечувати бажаний результат); економність (здатність методу досягати результату за найменших затрат засобів і часу) [226, с. 27].

Ретельний вибір методів пізнання, вміння їх використовувати для досягнення мети, спираються на вивчення сучасного періоду розвитку суспільства, характерною рисою якого є те, що: «що практичні завдання по створенню нових речовин і матеріалів, виведенню нових сортів рослин і порід худоби, обґрунтуванню оптимальних варіантів виробництв, впровадженню нових сучасних технологій, технологічних ліній, машин й устаткування, режимів їхньої роботи, конструкцій робочих органів окремих видів техніки неможливо без комплексного наукового дослідження, що має ознаки фундаментальності. При цьому часовий період, що розділяє фундаментальні розробки і їхню практичну реалізацію, різко скоротився. Те, що раніше здійснювалося в науці протягом декількох років, а іноді, й десятиліть, сьогодні, в умовах жорсткості конкурентної боротьби за ринки збуту, може займати місяці і навіть менше. Це приводить до постійного формування все нових і нових напрямків у науці» [208, с. 6].

Виходячи з цього, у якості методологічної основи дісертиційної роботи пропонуємо використати діалектичний підхід до вивчення об’єкту дослідження. Він передбачає використання системного підходу у науковому пошуку та дозволяє  досліджувати всі явища у взаємозв’язку, взаємозалежності між ними та історичному розвитку. Зміст системного підходу полягає в комплексному вивченні складних об'єктів як єдиної цілісної системи у нерозривному зв'язку з усіма її складовими елементами [95, с. 54].

Застосування діалектичного методу при вивченні економіки праці, соціальної економіки і політики дозволяє розглядати їх не як самостійні відокремлені явища, а навпаки, у зв’язку з іншими явищами і процесами дослідження, таким чином спиратися на реальну ситуацію, яка існує на момент проведення дослідження і складається з результатів дії різних процесів, явищ і відносин, які знаходяться в стані постійних змін та розвитку.

Методологічний принцип системності, як метод пізнання об’єктивної реальності, ґрунтується на виділенні, на визначенні системних ознак цілісних явищ та процесів, а саме: співвідношень частини та цілого, одиничного та загального, закономірностей складу та структури, внутрішніх зв’язків та взаємодії елементів, властивостей інтеграції, ієрархії, субординації [38, с. 8].

Системний підхід як методологічний принцип в свою чергу спрямовує наукове дослідження на розкриття цілісності об’єкту, на виявлення різноманітних типів зв’язків складного соціально-економічного явища, яким виступає кадрове забезпечення курортно-туристичного регіону.

Методи системного аналізу спрямовані на висунення альтернативних варіантів рішень проблеми, вияв масштабів невизначеності по кожному з варіантів та співставлення іх за тими чи іншими критеріями ефективності [38, с. 9].

У роботі методи системного аналізу та синтезу, які у науковому дослідженні взаємозалежні, були використані при узагальненні існуючих теоретичних розробок поняття та сутності кадрового забезпечення і при визначенні критеріїв його оцінки.

 

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/38253.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.