У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Взаємозалежність трансформації стану курортно-туристичного регіону та структури кадрів Великої Ялти

За останні 20 років відбулись суттєві зміни практично в усіх галузях як світової економіки, так і національних економік окремих країн, все більшого розвитку набувають процеси глобалізації, з’являється багато нових професій внаслідок появи сучасних, передових технологій, змін в організації праці, виробництві, формах власності та засобах організації і ведення бізнесу, у зв’язку з подальшим розвитком ринкових відносин [76, с. 125-127].

Структура кадрів курортно-туристичного господарства України та її регіонів також відчуває вплив сучасних міжнародних соціально-економічних процесів. У зв’язку з цим розглянемо детальніше тенденції змін курортно-туристичного комплексу України взагалі та в розрізі його регіональних складових.

Курортно-туристичний комплекс України представлений насамперед наступними підприємствами розміщення, це - санаторії, пансіонати, пансіонати з лікуванням, бази  та будинки відпочинку, готелі, дитячі оздоровчі табори та інші санаторно-курортні заклади і заклади відпочинку .

Поняття «санаторно-курортні заклади» згідно офіційної статистики охоплює наступні категорії підприємств: санаторії, пансіонати, пансіонати з лікуванням, санаторії-профілакторії, будинки відпочинку, курортні поліклініки, бальнеологічні лікарні, грязелікарні, бази та інші заклади відпочинку, дитячі оздоровчо-санаторні заклади цілорічної дії. Усі перелічені вище заклади за міжнародною класифікацією ISPA вважаються спа-закладами, а саме: денними спа (курортні поліклініки, бальнеологічні лікарні та грязелікарні, спа-центри, санаторії-профілакторії), спа-курортами та спа-готелями (санаторії, будинки та пансіонати відпочинку, пансіонати з лікуванням тощо) [73, с. 29].

За період 1990-2012 рр. чисельність загальна кількість санаторно-курортних закладів України зменшилась на 21,5 % або на 726 підприємств розміщення з 3606 шт. у 1990 р. до 2880 шт. у 2012 р. Кількість санаторіїв та пансіонатів з лікуванням впродовж досліджуваного періоду не була однозначною, вона збільшувалась (максимальне значення 555 санаторіїв у 2001 р.), а потім зменшувалась до 2012 р (кількість санаторіїв та пансіонатів з лікуванням склала  ). Кількість санаторіїв у 1990 р. складала 505 об’єктів розміщення, а у 2012 р. вона зменшилась на 5 % або на 21 підприємство і склала 484 санаторія [142].

 

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/38253.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.