У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Досвід оподаткування електронної комерції у провідних країнах світу

Оподаткування ЕК повинно враховувати специфіку реалізації всіх функцій податків з метою розробки найбільш ефективних засобів для стимулювання розвитку цього сегменту економіки в усіх країнах світу. Україна за часів незалежності активно вибудовує свою систему оподаткування, враховуючи позитивний досвід іноземних країн, адже загальновідомо, що просте копіювання податкової системи однієї країни на реаліях іншої не дає цілковитого позитивного результату. Саме тому, в нашому дослідженні приділено увагу вивченню позицій провідних країн світу щодо оподаткування ЕК з метою виявлення тих специфічних особливостей, які доцільно застосовувати в Україні.

Сучасне міжнародне податкове законодавство, що регулює ЕК, базується на територіальному принципі, правових традиціях, відмінностях законодавства, інформації про грошові потоки та їх власників тощо. У кожному окремому випадку ці принципи діють по-іншому, бо, як вже раніше зазначалося, встановити власника цифрового капіталу, ідентифікувати і контролювати трансакції в Інтернет складно [198, с. 23].

Особливу увагу доцільно приділити досвіду США. Зазначимо, що в цій країні в числі перших почали приділяти увагу формуванню механізму оподаткування ЕК. Так у 1998 р. в США прийнято Закон „Про свободу Інтернету від податків” (Internet Tax Freedom Act). Ним запроваджено мораторій (далі – Мораторій) на введення дискримінаційних податків для оподаткування суб’єктів ЕК, для захисту користувачів ІКТ від сплати податків за підключення до Інтернет; заборонялося подвійне оподаткування покупок, зроблених в Інтернет; компанії, які здійснювали продаж товарів у Інтернет були віднесені до пільгової категорії. Однак, Мораторій не поширювався на продаж фізичних товарів через мережу Інтернет. Виняток був тільки для штатів, які встигли запровадити такі податки до введення у дію згаданого вище закону (8 штатів). Таким чином, зазначений Закон не зачіпав напряму оподаткування угод у мережі Інтернет і не виключав застосування до них, за певних умов, податку з продажу, базою оподаткування для якого є роздрібні продажі. Термін дії Мораторію неодноразово переглядали, так, зокрема, у 2007 р. його подовжили до 1 листопада 2014 р. [251].

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/460779.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.