У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Методичні підходи до оцінювання ефективності використання ресурсів розвитку підприємства

Успішне функціонування суб’єктів господарювання на ринку залежить від рівня, якості та раціональності використання ресурсного забезпечення. У зв’язку з чим виникає потреба у діагностиці використання ресурсів підприємства, результати якої вплинуть на прийняття управлінських рішень, спрямованих на подальший розвиток фірми. Для формування ресурсів розвитку, як зазначалось в попередньому підрозділі, фірмі необхідні інтелектуальні, фінансові та матеріальні ресурси. Для виокремлення наукових підходів до оцінювання ефективності використання ресурсів розвитку підприємства, доцільним є визначення методів розрахунку ефективності використання ресурсів підприємства.

Достатня забезпеченість інтелектуальними ресурсами, їх раціональне використання, високий рівень продуктивності праці мають велике значення для підвищення ефективності функціонування будь-якого суб’єкта господарюваня. Індикаторами, що можуть застосовуватись у процесі оцінювання інтелектуальних ресурсів є: наявність патентів, дохід від їх ліцензування та авторських прав, впізнаваність бренду, відсоток повторних покупок, опитування з метою дослідження репутації підприємства, професійна кваліфікація працівників, заробітна плата співробітників, у порівнянні з середньогалузевими показниками, плинність персоналу тощо. У фаховій літературі широко розповсюджені методи оцінювання інтелектуальних, фінансових і матеріальних ресурсів (рис. 1.6).

Стосовно методичних підходів до ідентифікації інтелектуальних ресурсів, то найкраще змістовно наповненим є підхід, запропонований Й. Руусом, С. Пайком, Л. Фьорнстрьомом [34, с. 73] щодо побудови навігатора інтелектуального капіталу. Сутність метода в тому, що вартість підприємства формується в результаті трансформації різних видів ресурсів.

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/460676.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.