У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Теоретико-методологічні основи управління ефективністю діяльності медичних підприємств та установ

Для того щоб діяльність медичних підприємств та установ була ефективною і позитивно розвивалася, необхідний якісний менеджмент, який здатний орієнтувати систему управління на отримання високих результатів з найменшими витратами ресурсів. І виникла в кінці ХХ століття теорія управління ефективністю [2] і покликана забезпечити такий рівень менеджменту на підприємствах різних сфер діяльності.

 

А. Деніелс [67] в кінці 1970-х років вперше ввів термін «управління ефективністю», і визначив його як спосіб змусити людей робити те, що ви хочете, щоб вони зробили, і їм би це сподобалося. На його думку, управління ефективністю не може бути зведене до організаційної ієрархії, оцінки продуктивності або порожній похвали. Це, скоріше, науковий підхід до управління поведінкою, який знаходить своє коріння в поведінковому аналізі [68].

 

Оскільки цей термін був вперше використаний близько 40 років тому, він твердо закріпився в науковому і діловому жаргоні.

 

російськомовній літературі термін «управління ефективністю» також не є новим. Ще в 1980-х роках Б. Смєхов [69] визначав це поняття в макроекономічному аспекті для опису можливостей підвищення ефективності

 

60

 

суспільного виробництва.

 

Пізніше з'явився і мікроекономічний аспект. У пострадянський період під управлінням ефективністю передбачалося здійснення ряду управлінських функцій (планування, вимір, аналіз, контроль) за окремими показниками ефективності виробництва та фінансових результатів, наприклад, продуктивності праці або прибутку, з метою забезпечення їх зростання [70-71]. Однак, з огляду на особливості того періоду, дані дослідження були спрямовані на виживання підприємств в умовах трансформаційної кризи, викликаного руйнуванням централізованої системи планування, розривом господарських зв'язків, невизначеності перспектив розвитку, і тому їх результати в основному носили специфічний антикризовий і короткостроковий характер. Крім того, вони повністю спиралися на методологію вимірювання і аналізу ефективності соціалістичного підприємства, яка по ряду причин в ринкових умовах втратила свою дієвість.

 

 

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/531939.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.