У нас уже 17884 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Становлення системи державного управління сільським будівництвом

Одним з перших органів, який приймав безпосередню участь в управлінні галуззю сільського будівництва був створений в 1917 році Земельний комітет, який здійснював контроль над земельними ресурсами та націоналізованими будівлями. Відповідно до Положення «Про земельні комітети та про урегулювання ними сільськогосподарських відносин» йому були надані права з ведення та розпорядження спорудами. Земельний комітет займався вилученням у приватних осіб споруд та їх облік, визначав напрями використання майна, вирішував спірні питання щодо нього [106].

Наступним кроком стало створення в 1918 р. Комітету державних споруд Вищої ради народного господарства, до обов’язків якого входило облік націоналізованих споруд і регулювання будівництва. Відділ сільського будівництва цього Комітету організовував виконання функцій щодо будівельної діяльності в сільські місцевості. Комітет мав за мету об’єднання всієї будівельної діяльності держави та розробку планів ведення держбудівництва. Для досягнення такої мети в структуру Головного управління державних споруд було введено підрозділи, що займалися питанням будівництва на селі – Відділ сільського будівництва (з комісаріату землеробства) та будівельні частини холодильного підвідділу та підвідділу зерносховищ (з комісаріату продовольства). Були створені у складі Головного управління відділи: по спорудженню водного господарства (в його функції входило вирішення питань будівництва меліоративних та інших споруд); по спорудженню доріг ( у тому числі і в сільській місцевості); по спорудженню елеваторів, зерносховищ, холодильників (так званих допоміжних споруд з транспорту); міського та сільського будівництва [107].

Головним відомством, де вирішувалися питання розвитку будівництва, було Міністерство внутрішніх справ, до складу якого входив Техніко- будівельний комітет. Насамкінець, були прийняті «Урочные положения», які

 

регламентували порядок розробки креслень і визначення вартості будівництва, виконання робіт і приймання готової будівельної продукції [108].

На початку 30-х років ХХ століття Комітет державних споруд було реформовано, а його функції передано до виконання Вищій раді народного господарства – будівельному відділу, а функції планування – Держплану.

Для управління розвитком будівництва за часів НЕПу в 1927 р. було створено Комітет з будівництва з функціями загального регулювання і затвердження плану будівельних робіт, а у 1929 р. – Головне будівельне управління при Вищій раді народного господарства, яке об’єднало підрядні будівельні організації (будівельні трести). Проведені зміни були спрямовані на розвиток сільського будівництва, зокрема щодо створення соціально-побутових умов для життєдіяльності селянства.

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/530337.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2024. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.