У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сутність і значення трансформації банківської системи

Відкритість економік країн світу і зростання залежності банківських ринків від ресурсів зовнішніх ринків капіталів обумовлюють вразливість банківської системи від впливу зовнішнього середовища, в якій діюча модель ринку виявилась неефективною, про що свідчать фінансова, економічна і структурна кризи. Тому урядам багатьох країн, у тому числі й України, потрібно вирішити завдання щодо подолання негативних соціально-економічних наслідків кризових явищ та активізувати трансформаційні процеси.

Причиною структурних деформацій світової економіки є її існуюча модель глобалізації, яка відтворює загальну нерівномірність і загострює економічні суперечності. Як вважає Дж. Стігліц, сьогодні глобалізація «не працює» ні на бідних, ні на збереження навколишнього середовища, ні на стабільність світової економіки.

Глобалізація – через механізм перерозподілу у вигляді фінансів, кредиту, грошового обігу, а також розвиток комунікацій, транспорту і засобів зв’язку, підвищення мобільності факторів виробництва між різними державами та можливості обмінюватись досвідом, знаннями, спеціалістами, технологіями та іншим – створює умови для синхронізації трансформаційних процесів у різних країнах. У цьому контексті ускладнення економічних структур відбувається не лише в найрозвиненіших країнах, а й у країнах, що перебувають на нижчих щаблях розвитку [181, С. 31]. Так, події останніх років у світовій економіці підтвердили, що будь-які зміни у сфері фінансових і грошово-кредитних відносин неминуче позначаються на економічному розвитку країн, тим більше в умовах дедалі зростаючої залежності країн одна від одної [77]. Після світової кризи 2008 – 2009 рр. необхідна серйозна переоцінка процесів на фінансових ринках, перегляд базових принципів і осмислення нових результатів фінансової глобалізації, що дозволить розробити рекомендації щодо забезпечення конкурентоспроможності національного фінансового ринку.

Таким чином, це вимагає вжиття з боку центральних банків адекватних заходів для підвищення стійкості, надійності та ліквідності банків, що досягається внаслідок здійснення ефективних трансформаційних процесів.

Процес трансформації полягає у зміні компонентів, параметрів, пропорцій і зв’язків економічної системи у процесі переходу в новий якісний стан, під впливом зовнішнього середовища. Трансформаційний процес має динамічну природу, яка є процесом і результатом, що призводить до аналізу процесу зміни системи з оцінкою її якісного стану. Ця оцінка системи здійснюється перш за все тоді, коли потрібно підтримати її життєздатність і примноження потенціалу розвитку.

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/39053.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.