У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Участь банків з іноземним капіталом у злиттях і поглинаннях у процесі трансформації вітчизняної банківської системи

У забезпеченні фінансової стабільності держави і підвищенні рівня розвитку економіки країни провідну роль відіграє банківська система. За оцінкою рейтингового агентства Moody’s, прогноз розвитку банківської системи України на 2014-2015 роки залишається «негативним» через складне економічне становище, високу частку проблемних кредитів і низький рівень прибутковості банків [249]. Тому забезпечення стабільності банківського сектору – першочергове завдання, яке потрібно вирішити на шляху інтеграції України до європейського економічного простору.

Про важливість питання присутності банків з іноземним капіталом свідчить той факт, що в Європейському Союзі активно обговорюються питання щодо запровадження єдиних європейських ліцензій на банківську та страхову діяльність, а згодом і загальних ліцензій, які дадуть банкам змогу працювати в різних країнах, відкривати філії, надавати міжнародні банківські послуги за єдиним стандартом [95, С. 98–99].

Однією з поширених форм трансформації банківської системи, за допомогою якої здійснюється проникнення іноземного капіталу у вітчизняну банківську систему, як було зазначено в першому розділі дисертаційної роботи, є процес злиття і поглинання банків, що дає змогу за мінімальних витрат забезпечити концентрацію капіталу, реструктуризацію активів, поліпшити фінансовий стан банків і підвищити стабільність банківського сектору.

Процеси реорганізації вітчизняних банків за допомогою злиття і поглинання можуть бути зумовлені певними мотивами (табл. 2.1), основні з яких це: доступ до нових ринків, каналів продаж, що дають змогу більш ефективно використовувати наявні в банку ресурси; фінансова стабілізація; зміни в темпах економічного розвитку; реалізація захисту інтересів власного банку шляхом диверсифікації галузевих ризиків та зменшення ймовірності поглинання іншим банком та ін. і отримання синергетичного ефекту від об’єднання [148].

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/39053.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.