У нас уже 17884 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Юридичні факти за правом соціального забезпечення

Можливість для динаміки правовідносин, створена нормами права та правосуб’єктністю учасників правовідносин реалізується завдяки юридичним фактам.

Загалом юридичні факти, що породжують, змінюють або припиняють правовідносини соціального забезпечення, незважаючи на їхню різноманітність, багатогранність та відносну самостійність, відповідають усім правилам, що характеризують їх як загальноправове явище. А тому, визначаючи їхню сутність та з’ясовуючи видові особливості, варто враховувати доктринальні напрацювання теорії права та різногалузеві знання про юридичні факти.

Узагальнена дефініція юридичного факту, незалежно від її правової природи формується із наступних ознак: 1) закріплення в нормі права абстрактної моделі цієї обставини, з настанням якої пов’язані конкретні юридичні наслідки; 2) фактичне реальне настання змодельованої у нормі права обставини; 3) можливість породжувати юридичні наслідки, передбачені нормою права.

Першою і вагомою ознакою категорії юридичний факт вважаємо його нормативну визначеність. «Юридичність» як означення, що характеризує природу фактів означає, що ними (цими фактами) є не будь-які суспільні явища, а лише ті, які прямо чи опосередковано передбачені нормами певної галузі права.

Взаємозв’язок «норма права» та «юридичний факт» відображений у тому, що норма права формулює модель майбутнього юридичного факту, визначає суб’єктів, щодо яких зазначена обставина матиме юридичне значення, передбачає правові наслідки, настання яких є прогнозоване для предметної діяльності, що регулюють зазначені норми права. Так званий факт-модель – це правова конструкція, яка передбачена законодавцем для виконання чітко визначеної юридичної функції. Юридичний факт є таким внаслідок дії норм права соціального забезпечення. Норми права соціального забезпечення містять детальний опис життєвих обставин, які зумовлюють правові наслідки в однойменній сфері суспільно-правової діяльності людей, а також процедурно-процесуальну форму їх встановлення.

 

Вся работа доступна по ссылке https://mydisser.com/ru/catalog/view/37873.html

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2024. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.