У нас уже
17884
рефератов, курсовых и дипломных работ
Сделать закладку на сайт
Главная
Сделать заказ
Готовые работы
Почему именно мы?
Ценовая политика
Как оплатить?
Подбор персонала
О нас
Творчество авторов
Быстрый переход к готовым работам
Контрольные
Рефераты
Отчеты
Курсовые
Дипломы
Диссертации
Мнение посетителей:
Понравилось
Не понравилось
Книга жалоб
и предложений
Название
ЗВІТ ПРО ВИРОБНИЧУ ПРАКТИКУ на товаристві з обмеженою відповідальністю «Хлібороб»
Количество страниц
87
ВУЗ
Европейсеий университет
Год сдачи
2010
Содержание
Зміст
Вступ…………………………………………………………………………….…3
1. Характеристика підприємства……………………………………………...….6
2. Організаційна структура підприємства, основне та допоміжне виробництво……………………………………………………………………...9
3. Аналіз основних фінансових та економічних результатів діяльності підприємства……………………………………………………………………..13
4. Система перспективного і поточного планування…………………………21
5. Формування інформаційної бази економічної служби……………………30
6. Система звітності цехів, служб та підрозділів……………………………..34
7. Планування продуктивності праці на підприємстві та по розділах……..37
8. Планування використання основних фондів………………………………44
9. Планування використання матеріалів, сировини, енергетичних ресурсів..47
10. Планування впровадження нової техніки, технологій, змін…………….52
11. Інвестиційна діяльність підприємства…………………………………….57
12. Складання кошторису витрат……………………………………………..61
13. Оцінка ефективності використання ресурсів……………………………..68
14. Визначення резервів підвищення ефективності діяльності підприємства та його підрозділів………………………………………………………………..73
15. Основні шляхи прискорення обігу обігових коштів на підприємстві……………………………………………………………………78
Висновки і пропозиції…………………………………………………………85
Додатки
Вступ
В умовах економічної кризи в Україні при підготовці кваліфікованих кадрів необхідною задачею постає проходження виробничої практики з метою засвоєння теоретичних навиків на практиці. Базою виробничої практики є ТОВ «Хлібороб».
Метою звіту із виробничої практики є дослідження діяльності ТОВ «Хлібороб», вивчення організаційної структури, аналіз основних фінансових та економічних показників, ознайомлення із системою поточного та перспективного планування, система інформаційної бази економічної служби, вивчення планування діяльності підприємства та визначення резервів підвищення ефективності діяльності підприємства та його підрозділів.
Звіт із виробничої практики складається із 15 розділів, вступу, висновку, а також додатків.
У першому розділі звіту потрібно проаналізувати: мету створення та задачі, які стоять перед підприємством.
У другому розділі звіту про виробничу практику необхідно розглянути організаційну структуру підприємства, основне та допоміжне виробництво, визначити структуру управління тощо.
У третьому розділі потрібно проаналізувати фінансові та економічні результати діяльності підприємства.
У четвертому розділі потрібно проаналізувати систему перспективного та поточного планування, дослідити етапи поточного планування на ТОВ «Хлібороб».
У п’ятому розділі звіту потрібно дослідити формування інформаційної бази економічної служби ТОВ «Хлібороб».
У шостому розділі потрібно проаналізувати систему звітності цехів, служб та підрозділів.
У сьомому розділі необхідно проаналізувати планування продуктивності праці на ТОВ «Хлібороб».
У восьмому розділі потрібно дослідити планування основних фондів ТОВ «Хлібороб», проаналізувати наявність та рух основних фондів підприємства, визначити показники аналізу й оцінки процесу відновлення виробничих фондів.
У дев’ятому розділі необхідно дослідити планування використання матеріальних ресурсів підприємства, сировину та енергетичні ресурси, проаналізувати нормативи використання матеріальних ресурсів.
У десятому розділі потрібно дослідити планування впровадження нової техніки, технологій. Проаналізувати оцінку реалізації програми зміни системи управління витратами на ТОВ «Хлібороб», дати оцінку реалізації програми зміни системи управління витратами.
У одинадцятому розділі необхідно проаналізувати інвестиційну діяльність підприємства, розробити інвестиційний проект та проаналізувати необхідність вкладення коштів підприємства.
У дванадцятому розділі дослідити кошторис витрат, проаналізувати операційні витрати та визначити центри відповідальності.
У тринадцятому розділі необхідно оцінити ефективність використання ресурсів по підприємству, визначити баланс робочого часу на одного робітника ТОВ «Хлібороб», розрахувати виробничу потужність підприємства.
У чотирнадцятому розділі необхідно визначити резерви підвищення ефективності діяльності підприємства, зокрема проаналізувати резерви зростання прибутку ТОВ «Хлібороб» та визначити резерви зниження собівартості продукції.
У п’ятнадцятому розділі потрібно запропонувати шляхи підвищення ефективності використання основних фондів підприємства, розрахувати нормативи прискорення обігу основних фондів виробництва, розрахувати ефект економічного вивільнення матеріальних ресурсів.
При написанні звіту із виробничої практики при вирішенні поставлених завдань застосовувалися методи порівняння, систематизації і логічного узагальнення, прийоми економічного та фінансового аналізу, а також інші методи наукових досліджень.
Список литературы
Висновки і пропозиції
Товариство з обмеженою відповідальністю «Хлібороб» – самостійний господарюючий статутний об’єкт, створений на засадах добровільної угоди шляхом об’єднання майна фізичних осіб – його Учасників, який має права юридичної особи та здійснює багато профільну виробничу та комерційну господарську діяльність.
Номенклатура ТОВ «Хлібороб» представлена продукцією рослинництва та тваринництва.
Виробнича структура стосується виключно основного виробництва. У складі цехів відрізняють потокові лінії. Відділи по вирощуванню складаються з відділень, які спеціалізуються на виконанні окремих стадій технологічного процесу. За кожним з них закріплена певна кількість робочих місць з визначеними операціями.
Ефективність управління товариством значною мірою визначається характером його організаційної структури, адаптацією до економічних умов зовнішнього та внутрішнього середовища.
На підприємстві застосовано лінійно-функціональний тип структури управління, при якій голові правління та його заступникам підпорядковані відповідні управлінські підрозділи, які в свою чергу здійснюють безпосереднє управління виробничими операціями на птахофабриці та структурних підрозділах допоміжного виробництва.
Практика господарювання підприємства підтверджує, що найбільш ліквідними і з найменшим ризиком є кошти в касі, на розрахункових і валютних рахунках в установах банку, вкладені в цінні папери.
Менш ліквідною частиною з певним ризиком вкладення вважається відвантажена продукція і дебіторська заборгованість покупців. Остання, у свою чергу, може бути менш чи більш ліквідною. Це стосується строкової і простроченої дебіторської заборгованості щодо відвантаженої продукції.
Найменш ліквідними і з найбільшим ризиком вкладення є оборотні кошти в незавершеному виробництві; у витратах майбутніх періодів; у виробничих запасах; у готовій продукції (що її не відвантажено). Це пояснюється тим, що саме ця частина оборотних коштів найбільш віддалена від моменту реалізації і більше підлягає впливу змін кон'юнктури ринку, інфляційних процесів тощо. Отже, ліквідність поточних активів є головним фактором, який визначає ступінь ризику вкладання оборотних коштів.
Формування комерційних зв’язків ТОВ «Хлібороб» дозволяє активно випливати як на виробництво, так і на функцію постачання, виявляти виникаючі невідповідності між попитом та пропозицією, мінімізувати витрати на всіх стадіях процесу виробництва та реалізації.
Збут продукції ТОВ «Хлібороб» відбувається з використанням прямих каналів збуту. Продукція основного профілю підприємства є якісною і відповідає рівням якості міжнародних стандартів.
Планування чисельності керівників та спеціалістів проводять на основі: трудоємності управління; нормативного методу; числа робочих місць.
На ТОВ «Хлібороб» і системи оплати праці, тарифні сітки, розцінки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат встановлюються підприємствами у колективному договорі з дотриманням норм і гарантій, передбачених чинним законодавством.
На ТОВ «Хлібороб» існує значний знос основних засобів, при цьому, якщо на кінець 2008 року цей показник складав 2687 тис.грн. то в 2009 році він становив 2544 тис.грн., тобто протягом року зменшився знос основних фондів 143 тис.грн., або на 5,32 %.
Таким чином, придбані основні фонди на ТОВ «Хлібороб» зараховуються на баланс за первісною вартістю. Порядок фінансування витрат на ремонт основних засобів залежить від способу його проведення, на підприємстві використовують підрядний спосіб. Було з’ясовано, що на ТОВ «Хлібороб» існує значний знос основних засобів.
Всі показники ефективності використання основних засобів ТОВ «Хлібороб» мають стійку тенденцію до збільшення впродовж 2007-2009 рр.
Отже, ТОВ «Хлібороб» повинно бути заінтересоване у зменшенні оборотних коштів у сфері обігу за рахунок поліпшення системи постачання, розрахунків. Головною метою діяльності підприємства ТОВ «Хлібороб» є створення конкурентоспроможної продукції з високими споживчими якостями.
Одним з можливих варіантів збільшення прибутку є вклад по депозиту. Оскільки грошові кошти на підприємстві ТОВ «Хлібороб» мають тенденцію до зростання (збільшилися на 38% порівняно з попереднім роком), з отриманих у звітному періоді 84,9 тис. грн. на депозит в банк маємо можливість покласти 60 тис. грн.
В середньому по Україні ставка по депозитах в найбільших банках складає 12% річних.
Використаємо цю ставку для нашого підприємства і тим самим отримаємо прибуток у розмірі 7,2 тис. грн.
Отриманні кошти можна спрямувати на збільшення статутного капіталу до 17,5 тис грн., з одного боку збільшиться інвестиційна привабливість товариства, з іншого ми захистимо наші грошові кошти від інфляції.
Рух коштів в результаті інвестиційної діяльності збільшиться на 7,2 тис. грн. і при інших рівних умовах міг би скласти 3,2 тис грн., що призвело до збільшення в кінцевому результаті чистого руху коштів за звітний період до 9,1 тис. грн. а відтак і залишок коштів на кінець року становив би 70,1 тис грн..
Отже, рентабельність запропонованого заходу складає 12% і в той же час дає змогу покращити показники грошового потоку та ліквідності підприємства.
Стоимость доставки работы, в гривнах:
(при оплате в другой валюте, пересчет по курсу центрального банка на день оплаты)
200
Найти готовую работу
ЗАКАЗАТЬ
Обратная
связь:
Связаться
Вход для партнеров
Регистрация
Восстановить доступ
Материал для курсовых и дипломных работ
11.10.24
Сучасний документальний театр: новий тип сценічної репрезентації
11.10.24
Вербатім–наративи в контексті сучасної «Нової драми» і документального театру
11.10.24
«Нова драма» в умовах відновлення документалізму в театральній постдраматичній культурі нестабільного типу
Архив материала для курсовых и дипломных работ
Ссылки:
Счетчики:
© 2006-2024. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.