У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Сутність фінансового сектору та його роль у сучасній фінансовій системі

     

      Динамічний розвиток фінансової системи та посилення її впливу на економічні процеси обумовлють необхідність більш детального розгляду питань щодо визначення cутності фінансового сектору, особливостей його структурної побудови, місця та ролі в економічній системі.

      У вітчизняній науковій літературі не існує єдиної точки зору щодо сутності категорії “фінансовий сектор”. Проведений нами аналіз досліджень міжнародних організацій, праць зарубіжних та вітчизняних вчених свідчить про відсутність чіткого розмежування між такими поняттями, як “фінансова система”, “фінансовий сектор”, “сфера фінансових корпорацій” тощо. Саме тому виникає необхідність певного уточнення понятійного апарату, опрацювання нової термінології, яка відповідає міжнародній практиці.

      В українській науковій літературі підходи до розгляду категорій „фінансова система” та „фінансовий сектор” відрізняються від тих, що знаходять своє відображення у зарубіжних джерелах. Фінансову систему розглядають за внутрішніми сутнісними ознаками – як систему фінансових відносин, і за організаційною побудовою – як сукупність фінансових органів та інституцій, які управляють грошовими потоками [115, с.25].

      Слід зазначити, що розгляд фінансової системи на основі узагальнення її внутрішніх сутнісних ознак є певним продовженням та поглибленням розгляду категорії “фінанси”. За сутнісними ознаками система фінансів “є сукупністю відносно відокремлених, але взаємопов’язаних фінансових відносин, які відображають специфічні форми та методи розподілу й перерозподілу ВВП. Фінансова система складається зі сфер та ланок” [51, c.29].

      На наш погляд, з огляду на спрямованість підходу, що відповідає розкриттю даних понять за їх сутнісними ознаками, більш точним у даному випадку є використання термінів “система фінансів у цілому”, “система державних фінансів” або “система фінансів держави”. Це дозволяє уникнути певних непорозумінь у процесі використання терміну “фінансова система” з огляду на існуючі підходи до його визначення, що відповідають міжнародній фінансово-банківській практиці

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.