У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Особливості формування корпоративної культури на вітчизняних підприємствах

     

      На всіх етапах історичного розвитку України суттєвий вплив на її економічне середовище та економічну культуру мали ті чи інші особливості національного буття, національного характеру суспільної свідомості та психології українства. Особливо важливе значення в зазначеному контексті має, як зазначає А.Скуратівський, національний характер.

      Національний характер є важливою складовою будь-якої національної культури, у тому числі й корпоративної. Національний характер являє собою не стільки сукупність психологічних явищ, скільки буття, форми самоусвідомлення народу. З одного боку, розвиток національного характеру залежить від стану розвитку суспільства, держави, права, економічної культури, від можливості людини реалізувати свої права і свободи. З іншого боку, національний характер здійснює суттєвий вплив на соціально-економічний розвиток суспільства [54].

      Тому в дисертаційному дослідженні суттєву увагу ми приділили аналізу впливу національного характеру українців на формування корпоративної культури, враховуючи ту обставину, що для української культури є характерним надання пріоритету не формальному розуму, а нормам морального життя суспільства.

      Також пріоритетними питаннями для нас були такі: яким чином у сучасних умовах розвитку ринкових відносин в Україні на підприємствах формується корпоративна культура, чим зумовлене її формування на вітчизняних підприємствах, чи є можливість покращення та вдосконалення цього процесу, а також що заважає впровадженню основних принципів корпоративної культури. І, звичайно, який вплив вона здійснює на виробничу діяльність підприємств та їх ефективність в соціально-економічному аспекті.

      У національному характері українців, їх ментальності існує ціла низка рис, які не підходять до загальновизнаних норм корпоративної культури. Витоки невисокого рівня економічної культури, зокрема економічний нігілізм, позапублічність життя багатьох, які й сьогодні є елементом ментальності значної частини населення, коріняться у глибинах національного характеру, етнічній психології нашого народу, що формувались упродовж багатьох століть.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.