У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Теоретичні аспекти формування інфраструктури логістичних процесів авіапідприємств

     

      Авіатранспортна система являє собою сукупність авіаційних транспорт-них виробничих комплексів з урахуванням юридичних і економічних чинників, що на них впливають та покликана задовольнити потреби населення та суспільного виробництва у авіаційних перевезеннях. Комплекс внутрішньо узгоджених взаємопов’язаних соціально однорідних авіаційних транспортних засобів, що впливають на виконання основних завдань в авіаперевезеннях, ві-дображає структуру і складає єдину цілісну авіатранспортну систему [98, с.53].

      Головним завданням вивчення авіатранспортної інфраструктури є визна-чення (на підставі даних про розвиток економічних районів, підрайонів, вузлів) раціональних вантажо- і пасажиропотоків наявною мережею шляхів сполучен-ня й економічно ефективного поділу вантажів і пасажирів між різними видами комунікацій. Важливим також є аналіз ефективності використання авіатранспо-ртної інфраструктури та прогнозування перспектив побудови нових елементів авіатранспортної інфраструктури [144, с. 76].

      Одним з первинних елементів авіатранспортної системи є аеропорти – підприємства сфери обслуговування, що об’єднуються спільною функціональ-ною зорієнтованістю на задоволення потреб населення з авіаційних перевезень.

      Аеропорт – багатофункціональне транспортне підприємство, що є назем-ною частиною авіаційної транспортної системи, яка забезпечує зліт і посадку повітряних суден та їх наземне обслуговування, прийом і відправлення пасажирів, багажу, пошти і вантажів, а також створює необхідні умови для функціонування авіакомпаній, державних органів регулювання авіаційної, мит-ної та іншої діяльності, сприяє діловій активності, спрямованій на поліпшення рівня обслуговування пасажирів і забезпечення економічної стабільності аеро-порту [48].

      Аналізуючи вищенаведене ствердження виходить, що аеропорт, у широ-кому смислі, це інфраструктурний елемент авіатранспортної системи, а у вузькому, це окрема система, що спрямована на забезпечення якісного обслуговування повітряних перевезень при наявності відповідної інфраструк-тури.

      Класичні підходи до формування окремих елементів аеропортової інфраструктури та їх технічної експлуатації висвітлені у наукових працях Запорожця В.В., Шматко М.П., Ашфорда Н., Райта П.Х., Стентона Х.П.М., Мура К.А., Коби В.Г., Личика В.І., Крітової О.М., Сотниченко Б.Ф., Косарева О.Й та ін..

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.