У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Формування та планування потреби в менеджерському персоналі

     

      Розвиток сільськогосподарського виробництва неможливий без забезпечення його висококваліфікованими спеціалістами, які на фаховому рівні могли б реалізувати поставлені організаційні цілі. Адже, як відомо, добре підібраний трудовий колектив – це є одне з основних завдань підприємця [169].

      Керівництво сільськогосподарського підприємства, розробляючи стратегічні і тактичні плани, повинно визначити необхідні ресурси для їх виконання. Проте, якщо потреба в грошових засобах, основних і оборотних фондах є очевидною і під час розробки планів їх обов’язково враховують, то потребу в трудових ресурсах, яка є цілком очевидною, визначають формально, а планування потреби в менеджерському персоналі навіть формально ніхто не здійснює.

      Зазначимо, що термін „потреба в персоналі“ широко використовують в традиційному розумінні для пояснення процесу визначення часу, місця, кількості та якості, а також вартості необхідних для підприємства працівників для реалізації встановлених завдань. Основною метою планування потреби в персоналі є забезпечення реалізації планів організації з погляду людського чинника – працівників, їх чисельності, кваліфікації, продуктивності, витрат на їх найм. Якщо врахувати роль менеджерського персоналу, то планування потреби в менеджерах є особливо важливим для досягнення визначених цілей, адже для будь-якого сільськогосподарського підприємства відсутність головного спеціаліста, наприклад головного агронома, може призвести до зриву певного технологічного процесу, а отже, і до непоправних наслідків.

      Водночас, ефективне планування потреби в менеджерському персоналі позитивно впливає на результативність господарювання завдяки:

      • оптимізації використання персоналу. Детальне планування дозволяє виявити і продуктивно застосувати невикористаний потенціал менеджерів за рахунок розширення посадових обов’язків;

      • вдосконалення процесу прийому на роботу. Планування є джерелом інформації про потреби підприємства в персоналі, що дає змогу забезпечити пошук і відбір кандидатів на плановій основі, знизити витрати й уникнути кризових ситуацій, пов’язаних із браком працівників;

      • організації професійного навчання. План потреби у менеджерському персоналі є основою для планування і проведення професійного навчання;

      • створення умов для розвитку інших програм управління персоналом. Знання власних потреб на далеку перспективу дає підприємству, особливо в умовах дефіциту кваліфікованих фахівців, змогу ефективно протистояти своїм конкурентам й отримувати вигоду від зміни умов.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.