У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Вдосконалення підготовки та перепідготовки менеджерського персоналу

     

      Причиною невдач ринкових перетворень у вітчизняному аграрному секторі стала відсутність кваліфікованих кадрів, спроможних проводити активну реформаторську політику. Тому подальший розвиток аграрного сектора неможливий без формування спеціалістів нової якості, які здатні мислити творчо, добре орієнтуватися й швидко знаходити правильні рішення для важливих господарських і соціальних проблем. Саме тому навчання персоналу для сільськогосподарських підприємств в сучасних умовах набуває особливого значення. Це пов’язано з тим, що робота в ринкових умовах висуває високі вимоги до рівня кваліфікації персоналу, знань і навичок працівників.

      Зауважимо, що в сільському господарстві особливо швидко змінюється як зовнішнє середовище (нормативно-правова база і система оподаткування, з’являються нові конкуренти), так і внутрішні умови господарювання підприємства. Це суттєво впливає на роботу менеджерського персоналу, підготовку його до нинішніх і майбутніх змін. Таким чином, найважливішою умовою успішної і стабільної роботи сільського господарства стає розвиток персоналу, постійне підвищення кваліфікації менеджерів. Адже досягнення коротко- і довготермінових цілей, підвищення конкурентоспроможності вітчизняного аграрного сектора, проведення організаційних змін, тим більше у сучасних умовах, коли Україна стала членом Світової організації торгівлі, потребує опори на добре сплановане, чітко й системне навчання персоналу.

      Питанню підготовки і підвищення кваліфікації персоналу у більшості сільськогосподарських підприємств не те що не приділяють належної уваги, а взагалі до цього питання підходять формально. Пояснюється такий стан справ тим, що збитковість виробництва не дозволяє вилучати частину коштів з обороту для вкладення їх у підвищення кваліфікації кадрового потенціалу. Безумовно, логіка в цьому є, адже післядипломна освіта передбачає понесення прямих витрат, до яких доцільно віднести витрати на оплату праці викладачів і допоміжного персоналу, на навчальні матеріали та оренду приміщень, а також непрямі, які пов’язані з необхідністю тимчасового звільнення працівників від виконання покладених на них обов’язків на період навчання. Проте, на нашу думку, основною причиною є те, що більшість керівників сільськогосподарських підприємств не має спеціальної менеджерської освіти, а тому у них відсутнє розуміння важливості проведення навчання. З іншого боку, ні на державному, ні на регіональному рівні не сформовано належної та ефективної системи підготовки і підвищення кваліфікації не тільки менеджерського, а й загалом, персоналу. Однак, навіть в економічно розвинутих країнах в аграрному секторі саме держава повністю фінансує витрати, пов’язані з навчання персоналу й водночас стимулює до його проходження. Відповідно, там у сільськогосподарських підприємствах відбувається широкомасштабне навчання персоналу різних рівнів – від рядового працівника до менеджера найвищого рівня.

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.