У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Багатогалузевий холдинг як ефективне об’єднання підприємств національної економіки

     

      Розвиток економіки будь-якої країни на певному етапі характеризується утворенням різних організаційних структур, навколо яких концентрується значне число підприємств, що намагаються пристосуватися до економічного середовища і знайти для себе модель функціонування, яка була б найбільш ефективною і доцільною в ринкових умовах. Основними причинами і передумовами масштабних об'єднань є: жорстка конкуренція, потреба у великому капіталі, прагнення розширити географію ринків, мінімізувати витрати, підвищити якість управління, оптимізувати оподаткування [23; 48, c. 29-32; 144, c. 19].

      Об'єднання юридичних осіб виконуються з метою колективного використання виробничого, науково-технічного, інформаційного і фінансового потенціалу кожного з них для досягнення більшої ефективності і конкурентоспроможності.

      Мотивами об'єднання підприємств є: можливості уникнути сезонності в роботі; комплексне використання відходів виробництва; загальне комплексне використання джерел ресурсів; підкорення нових ринків збуту; опанування нових сфер виробничо-господарської діяльності; підвищення дієздатності маркетингу; наближення науково-технічної бази до виробничої; набування нових можливостей реалізації продукції, робіт або послуг; розширення виробничих потужностей; зниження витрат виробництва внаслідок спільної діяльності; зниження капітальних витрат, ризику, при створенні нових виробничих потужностей; економія транспортних витрат [167].

      Законодавством про підприємства передбачається, що вони мають право на добровільних засадах об'єднувати свою виробничу, наукову, комерційну та інші види діяльності за умови, що це не суперечить антимонопольному законодавству.

      До найбільш складних, але часто використовуваних структур управління відносяться холдингові структури [4]. Поняття «холдинг» розкривається в законодавчих документах України таким чином. Закон України «Про оподаткування прибутку підприємств» у п. 5.3.6 визначає холдингову компанію як «юридичну особу, яка є власником інших юридичних осіб або здійснює контроль над такими юридичними особами як пов'язані особи» [89, c. 34]. При цьому п. 1.26 трактує здійснення контролю в даному випадку як «володіння безпосередньо або через велику кількість зв'язаних фізичних або юридичних осіб найбільшою часткою (паєм, пакетом акцій) статутного фонду юридичної особи, або володіння найбільшою кількістю голосів у керівному органі такої юридичної особи, або володіння долею (паєм, пакетом акцій) не менше 20 відсотків статутного фонду юридичної особи» [89, c. 17-18].

      Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 19 «Об'єднання підприємств» визначає поняття «Материнське (холдингове) підприємство» як «підприємство, що здійснює контроль дочірніх підприємств», під самим поняттям «контроль» треба розуміти «вирішальний вплив на фінансову, господарську і комерційну політику підприємства в цілях отримання вигод від його діяльності» [99, c. 85].

     

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.