У нас уже 242733 рефератов, курсовых и дипломных работ
Заказать диплом, курсовую, диссертацию


Быстрый переход к готовым работам

Мнение посетителей:

Понравилось
Не понравилось





Книга жалоб
и предложений


 


Розробка механізму формування ефективного багатогалузевого холдингу

     

      У даний час в Україні завершений процес первинного накопичення капіталу. Тому проблема ефективного управління сконцентрованим капіталом є пріоритетною на поточному етапі розвитку економіки.

      Діяльність холдингів сприяє автоматичному збільшенню числа суб'єктів, інтереси яких є значущими для прийняття правильних управлінських рішень. Внаслідок цього виникає потреба у достовірній, стислій і формалізованій інформації про діяльність окремих підприємств з метою формування на її основі ефективного холдингу.

      Фінансова інформація є вирішальним джерелом для прийняття управлінських рішень з даного питання. Проте варто відзначити, що стандартні масиви фінансової інформації є надто громіздкими і неінформативними для широкого кола користувачів. Тому доцільно використовувати інтегральні фінансові показники, на підставі яких можна визначити фінансовий потенціал кожного окремого підприємства [152].

      Даний інтегральний фінансовий показник вважається за необхідне використовувати при формуванні структури створюваного багатогалузевого холдингу, оскільки інвестора (інвестиційний центр холдингу) цікавить, чи має дане підприємство необхідний рівень фінансового потенціалу для того, щоб стати поточним або перспективним джерелом доходу. В умовах трансформаційної економіки горизонт стратегічного управління значно скорочується, тому пропонується його скоротити 3-5 роками залежно від галузі основної діяльності підприємства [169].

      У дисертаційній роботі доктора економічних наук, професора Поважного О.С. «Становлення і розвиток ефективного корпоративного управління» [97] був проаналізований зарубіжний досвід інтегральної оцінки розвитку підприємств. На підставі проведеного аналізу був зроблений висновок про те, що кількісні методики розрахунку інтегральних показників фінансового стану і прогнозування ймовірності банкрутства, що існують на даний час, володіють лише деякою мірою застосовності, а також певними обмеженнями використання в умовах України. У результаті даного дослідження був запропонований інтегральний показник оцінки фінансового потенціалу підприємств на основі даних підприємств машинобудівної галузі Донецького регіону. Проаналізувавши дану методику, вперше пропонується використовувати даний інтегральний показник як фактор оцінки фінансового потенціалу підприємств при формуванні багатогалузевого холдингу. Під формуванням холдингу розуміють як створення нового об'єднання підприємств, так і перегляд доцільності участі існуючих підприємств у структурі холдингу або придбання нових [152].

      Методологічну основу формування інструменту оцінки фінансового потенціалу становлять методи багатовимірного статистичного аналізу (кластерний аналіз, дискимінантний аналіз). Останнім часом усе більшої ролі при прийнятті управлінських рішень набуває економетричне моделювання різних альтернативних сценаріїв економічних процесів [153].

      Вся работа доступна по ССЫЛКЕ

     

Найти готовую работу


ЗАКАЗАТЬ

Обратная связь:


Связаться

Доставка любой диссертации из России и Украины



Ссылки:

Выполнение и продажа диссертаций, бесплатный каталог статей и авторефератов

Счетчики:

Besucherzahler
счетчик посещений

© 2006-2022. Все права защищены.
Выполнение уникальных качественных работ - от эссе и реферата до диссертации. Заказ готовых, сдававшихся ранее работ.